Loading icon

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA. Wat kan toeristen naar Alaska trekken?

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA. Wat kan toeristen naar Alaska trekken?

Ondanks het feit dat deze staat de grootste is, wonen er slechts ongeveer 730 duizend mensen op zo'n uitgestrekt gebied. In termen van bevolking staat Alaska op de laatste plaats van andere staten, de reden hiervoor kan ongunstige weersomstandigheden zijn. Tegelijkertijd ontwikkelt het toerisme zich voortdurend. Het aantal buitenlandse toeristen is vele malen groter dan de levende lokale bevolking. Een groot aantal toeristen komt uit Europa.
Veel toeristen geven de voorkeur aan autoverhuur in de VS. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op JFK Airport bedragen 17 euro per dag, op Las Vegas Airport - 18 euro per dag.
Een van de ongewone entertainment voor bezoekers van Alaska is hondensleeën op gletsjers. Ook voor extreme toeristen zijn soorten entertainment zoals kajakken, raften, rotsklimmen, bergbeklimmen en mountainbiken geschikt.
Het belangrijkste kenmerk van Alaska is de subarctische schilderachtige natuur en wilde dieren. Dit alles is te zien in verschillende nationale parken, bijvoorbeeld:
1. Poorten van het Noordpoolgebied (Poorten van het Noordpoolgebied).
2. Wrangell (Rangel St. Elias).
3. Gletsjerbaai (Gletsjerbaai).
4. Denali (Denali).
5. Katmai (Katmai).
6. Kenai-fjorden (Kenai-fjorden).
7. Kobuk-vallei (Kobuk-vallei).
8. Lake Clark (Lake Clark).
De meest bekende is Denali National Park. Op zijn grondgebied ligt de hoogste berg McKinley, evenals de beroemde Kahiltna-gletsjer.
Anchorage
De stad Anchorage kan een favoriete plek worden genoemd voor vakantiegangers in Alaska. Dit is de grootste stad in de staat en een handig startpunt voor verschillende reservaten en parken in Alaska. Ook is er in Anchorage een kans om het noorderlicht te zien. Sommige hotels hebben zelfs een speciale "noorderlicht-wekdienst"-service (het personeel kan u wekken wanneer het begint).Juneau
De hoofdstad van de staat Alaska is Juneau. De nederzetting werd gesticht nadat de goudwinning begon. Omdat er tot dit punt geen wegen zijn aangelegd, is Juneau alleen over het water te bereiken op cruiseschepen of helikopters. Op één dag kunnen cruiseschepen ongeveer 10.000 toeristen vervoeren. De belangrijkste attractie van Juneau is de Mendelhall-gletsjer, die een paar kilometer verderop ligt en slechts een fractie is van het enorme Juneau-ijsveld. De lengte is 12 kilometer. Excursies naar de gletsjer zijn het hele jaar door beschikbaar. In de zomer kunnen degenen die willen de gletsjer bezoeken van 8 tot 19.30 uur. De gletsjer kan per boot of helikopter worden bereikt.
In de buurt van Mundenhall Lake is een gastencentrum dat informatie geeft over gletsjers. En door een groot transparant glas kun je naar een van de gletsjers kijken, die zich achter het meer bevindt.

De stad gedijt ook op de verkoop van souvenirtotems, sieraden, T-shirts met de symbolen van de Tlingit (Indianen die in Alaska wonen). Een van de beroemde plaatsen in de stad Juneau kan het Alaska State Museum worden genoemd , die een grote verzameling historische gadgets herbergt die verband houden met de tijd van de goudwinning. Ook vindt u hier verschillende oude artefacten en kunstvoorwerpen van de inwoners van Alaska.
Eindelijk
'Land of the Midnight Sun' zal zowel esthetische fotografen als liefhebbers van geschiedenis en avontuur aanspreken.