Loading icon

Amfitheater van Verona: rondleiding door de oude arena

Verona is een stad in Noord-Italië die voornamelijk wordt geassocieerd met Romeo en Julia. Deze associatie is absoluut correct, want hier kun je de plek vinden waar Julia rustte, evenals het beroemde balkon van haar huis. Dit is echter niet het enige dat de moeite waard is om te zien tijdens een bezoek aan deze stad vol geschiedenis. Op het centrale plein van Piazza Bra staat een van de grootste symbolen van de stad - het oude amfitheater Arenda di Verona, dat werd gebouwd in 30 na Christus. Uiterlijk lijkt het op het Romeinse Colosseum.

Degenen die gewend zijn om alleen te reizen zonder gids en reisgroepen kunnen een auto huren in Italië tegen een verhuurkantoor en van niemand afhankelijk. Het huren van een compacte auto op Verona Airport kost gemiddeld 18 euro per dag, in Rome kunt u een compacte auto huren bij 20 euro per dag.

De arena met tribunes en gangen is bewaard gebleven van het oorspronkelijke gebouw. Voorheen waren ze omgeven door een indrukwekkende gevel van drie niveaus gemaakt van witte en roze kalksteen, gewonnen in de regio Valpolicella. De arena bevond zich buiten de verdedigingsmuren, maar in de nabijheid ervan - de makers wilden voorkomen dat het stadscentrum vol met buitenstaanders zou komen. Slechts een klein fragment met vier arcades is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. De lokale bevolking noemt het Ala (Poolse vleugel). Afzonderlijke sculpturale elementen die de arena versieren (inclusief de kolommen van de portiek) worden tentoongesteld in het Archeologisch Museum.



Voor het eerst werd de buitenste ring van de muren ernstig beschadigd tijdens de uitbreiding van de stadsversterkingen onder Theodorik de Grote (eerste helft van de 6e eeuw). De verwoesting eindigde met een tragische aardbeving in 1117, waarna het alleen als steengroeve kon worden gebruikt. Tegelijkertijd was het verboden om de arena te demonteren voor bouwmaterialen.



Tijdens de Renaissance, toen antiek een tweede jeugd beleefde, werd de arena voor het eerst gebruikt als operapodium. In 1913 werd daar een van de beste opera's in de muziekgeschiedenis, Aida, van Giuseppe Verdi, opgevoerd. Zo is de arena een behoorlijk populaire concertlocatie geworden.

Overdag is de arena open voor het publiek, er zijn geen tentoonstellingen en geen tentoonstellingen. Toeristen kunnen rond de tribunes lopen, in het midden van het podium staan ​​of door de gangen lopen. Om te bezoeken moet je een kaartje kopen.