Loading icon

IJsland reizen - Keflavik

IJsland reizen - Keflavik

Keflavik, IJsland is, ondanks de relatieve afstand tot Europa, een erg populair land. Het omvat de mooiste wonderen van de wereld. Dit zijn de grootste velden met geisers, de schoonste lucht ter wereld, het grootste noordelijke botanische park. De hoofdstad van IJsland is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Voor veel toeristen begint de kennismaking met IJsland bij de stad Keflavik, omdat er vlakbij de stad een internationaal vliegveld is. Keflavik is een havenstad op het schiereiland Reykjanes.

Vooraf autoverhuur in IJsland is winstgevend. U kunt online tarieven vergelijken en tot 70% huurkorting ontvangen. In Reykjavik kunt u bijvoorbeeld een auto huren vanaf 15 euro per dag, in Reykjavik Airport - vanaf 11 euro per dag.

< p>

De hoofdstad van het land ligt op slechts 50 kilometer afstand. De bevolking van de stad nadert de achtduizend mensen, maar desondanks heeft Keflavik een grote haven, veel hotels en hotels. De trots van de stad is de voetbalclub "Keflavik", die bekend staat om zijn optreden in de Europa Cup. De club is viervoudig landskampioen. De gunstige geografische ligging van Keflavik maakt spannende auto-excursies mogelijk.

In de zomer zijn excursies op zee
erg in trek bij toeristen. Niet alleen volwassenen, maar ook hun kinderen genieten van het aanschouwen van de bizarre kusten en het kijken naar bultruggen. De wereldberoemde Blue Lagoon ligt op slechts tien minuten rijden van het stadje Keflavik. Het resortcomplex omvat talrijke zwembaden, sauna's, een kliniek die gespecialiseerd is in de behandeling van huidziekten, kleine restaurants en een cosmeticawinkel.

< p>

The Blue Lagoon
is een uniek resort waar u heerlijk kunt ontspannen in het constant warme mineraalwater. Het meer wordt gevoed door talrijke bronnen die door de lava van oude vulkanen sijpelen. Onderweg worden ze verrijkt met mineralen, waardoor het water van het meer geneeskrachtig is.

De watertemperatuur
is bijna 40C, ongeacht de tijd van het jaar. Vooral bij koud weer is het hier aangenaam vertoeven. Alle behandelingen worden uitgevoerd in de openluchtlagune. Sommige toeristen bezoeken Keflavik alleen maar om te genieten van zwemmen in de Blue Lagoon. In de buurt van de lagune is er kilometers lang niets levends, en alleen het meer is als een turquoise druppel tegen een donkere achtergrond van uitgestorven lava. De doorgang naar het kuuroord is door de lava heen gelegd, wat duidelijk laat zien hoe de mens de natuur veredelt. Naast genezingsprocedures in de lagune, kun je gewoon ontspannen.

< p>

De lagune is aangelegd
met bruggen, loopbruggen en kunstmatige mini-watervallen. De entree wordt betaald voor ongeveer 20 euro voor de hele dag, maar weinigen kunnen meer dan twee uur weerstaan. Naast een bezoek aan de "Blue Lagoon" vanuit de stad Keflavik, kunt u een cruise maken en de nachtlichten van de stad bewonderen vanaf de zee. De lucht en het water in IJsland zijn de schoonste. Voordat het naar het stadswatervoorzieningssysteem wordt gevoerd, wordt het niet gezuiverd.

Heet water wordt rechtstreeks geleverd
uit geothermische bronnen. Dankzij al diezelfde warmwaterbronnen in het land zijn er geothermische centrales die het land van elektriciteit voorzien. Keflavik geeft je een zee van onvergetelijke sprookjeservaringen.