Loading icon
Wegtransport in het VK
Wegtransport in het VK

In Groot-Brittannië is de auto god en koning. Het aantal autobezitters is groot - bij de laatste telling is het aantal auto's in privégebruik 22 miljoen. De wegen, vooral in het zuidoosten van Groot-Brittannië, zijn de drukste op het Europese continent.

Bezienswaardigheden van Schotland
Bezienswaardigheden van Schotland

Het unieke en de verscheidenheid aan attracties in Schotland fascineren gewoon elke reisliefhebber. Daarom moet u, voordat u naar dit land gaat, er meer informatie over vinden uit verschillende bronnen. Dit zal helpen om de rest echt onvergetelijk en kleurrijk op te zadelen. Er is een groot aantal plaatsen die u wilt zien, dus het is beter om alles te overwegen en vervolgens te beslissen welke bezienswaardigheden naar uw smaak zullen zijn.

Londen trekt toeristen van over de hele wereld met zijn bezienswaardigheden
Londen trekt toeristen van over de hele wereld met zijn bezienswaardigheden

Maar waar komen al deze reisliefhebbers vandaan? Het is niet verwonderlijk dat Frankrijk de leider werd wat betreft het aantal toeristen dat naar Londen kwam (meer dan 2 miljoen bezoeken). Met de Kanaaltunnel reis je in minder dan een uur van het ene land naar het andere.

Britse gids
Britse gids

Deze regio, ongelooflijk divers qua landschap, omvat hoge bergen, meren, rivieren en bossen. Het nationale park werd in 2002 op dit gebied aangelegd. Het ligt op een uitgestrekte uitgestrektheid - van de zuidpunt van Loch Lomond en de nederzettingen Tindrum en Killeen in Perthshire in het noorden tot Callander en Loch Fyne fjord in het oosten.

Zuidwest-Engeland en Stonehenge
Zuidwest-Engeland en Stonehenge

Dit zijn meestal landelijke gebieden, zo ver verborgen in het westen van het land dat de aantrekkingskracht van Londen hier niet voelbaar is. Overal liggen steden met marktpleinen en kerken. De zeekust van Zuidwest-Engeland is geologisch gezien de oudste. De belangrijkste steden in de regio zijn Bristol (in het noorden) en Plymouth (in het zuiden).

Groot-Brittannië - vier landen in één vakantie!
Groot-Brittannië - vier landen in één vakantie!

Vandaag de dag maken excursiereizen naar Groot-Brittannië het mogelijk om in korte tijd alle landen van het koninkrijk te bezoeken: Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales.