Loading icon

Londen trekt toeristen van over de hele wereld met zijn bezienswaardigheden

Maar waar komen al deze reisliefhebbers vandaan? Het is niet verwonderlijk dat Frankrijk de leider werd wat betreft het aantal toeristen dat naar Londen kwam (meer dan 2 miljoen bezoeken). Met de Kanaaltunnel reis je in minder dan een uur van het ene land naar het andere.

Vooraf autoverhuur is ook voordelig in het Verenigd Koninkrijk. U kunt online tarieven vergelijken en tot 70% huurkorting ontvangen. Huur op Heathrow Airport kost bijvoorbeeld bijna 12 euro per dag, in Glasgow Airport - vanaf 10 euro per dag.

Uit de praktijk blijkt echter dat afstand geen significante belemmering vormt voor een reis naar Londen. Zo werden reizigers uit de VS de op één na grootste groep toeristen. Duitsland staat op de derde plaats. Daarna volgen Italië en Spanje. Rusland heeft de top 15 van landen niet gehaald, waarvan toeristen de meerderheid vormen van bezoekers aan Londen.


Een ander aspect dat in de beoordeling werd opgemerkt, was de verblijfsduur van buitenlandse toeristen in de Britse hoofdstad. In 2014 herstelde de gemiddelde duur niet alleen na het crisisjaar 2009, maar vestigde ook een record voor de hele geschiedenis van waarnemingen.

Het rapport vermeldt ook dat de meest bezochte attracties in Londen het British Museum (6,7 miljoen bezoeken), de National Portrait Gallery (6,4 miljoen) en het Southbank Centre (6,3 miljoen) waren. We raden aan om de eerste twee te bezoeken met onze Russisch sprekende gidsen die fascinerende privérondleidingen geven door musea en galerieën in Londen.