Loading icon

Vakanties in Andorra: overzichtsinformatie voor toeristen

Vakanties in Andorra: overzichtsinformatie voor toeristen

Ondanks het feit dat de oppervlakte van Andorra slechts 468 vierkante kilometer is, en het vorstendom zelf op de zestiende plaats staat tussen de kleinste staten ter wereld, kan zich hier niet vervelen. Tussen de bergtoppen, rivieren en meren zijn alle voorwaarden geschapen voor culturele verrijking en sportgenot, verfrissende wandelingen, gezonde recreatie, gastronomische geneugten en winkelen.

Meer dan 960 hotels zijn beschikbaar in Andorra voor online boekingen met speciale kortingen tot 70%. Hotels Scanner helpt je de beste deals te vinden door prijzen van alle populaire boekingssystemen in één keer te vergelijken.
Actieve vakantie in Andorra

De belangrijkste attractie voor toeristen in Andorra zijn ongetwijfeld de skigebieden Alp2500 en Vallnord, goed uitgerust voor het hele gezin, en de bijbehorende comfortabele hotels, bars, restaurants en clubs. In een van de hoogste berglanden van Europa zijn er 72 bergtoppen, waarvan sommige meer dan 2000 meter hoog zijn. In het seizoen, dat duurt van december tot half april, komen hier liefhebbers van extreme wintersporten van over de hele wereld.

 Prachtige uitzichten, natuurlijke thermale bronnen, frisse lucht en rijke flora maken van dit kleine land een ideaal bestemming voor wandelen, sport en bergtoerisme. Een van de meest ongewone activiteiten die in Andorra worden aangeboden, is wonen in iglo-huizen, volledig gebouwd van ijs en sneeuw.

 Een ander belangrijk voordeel van Andorra is dat het handig is om er te komen vanuit Barcelona.

Andorra voor kinderen


Er zijn verschillende mogelijkheden voor gezinnen die met kinderen naar Andorra reizen. De kleinste ouders worden achtergelaten in kleuterscholen, voorzichtig geopend in de meest populaire skigebieden. Oudere kinderen kunnen mee skiën op speciale pistes. De lessen kunnen individueel en in groep zijn, maar om deel te nemen aan een team met andere kinderen, moet het kind op zijn minst een beetje rijervaring hebben.

 Kinderen kunnen ook plezier hebben met een ongewone reis op een hondenslee . Veel restaurants hebben kleurrijke kinderkamers, waar u van tevoren naar moet informeren.

 Als de kinderen al in de leerplichtige leeftijd zijn, zijn ze misschien geïnteresseerd in enkele van de interessante musea in Andorra, bijvoorbeeld het Elektriciteitsmuseum of het Stripmuseum.

Attracties van Andorra

Andorra is een onbetwistbaar cultureel monument, waar een tijdgenoot kennis kan maken met oude architectonische objecten en religieuze instellingen. Veel kerken en tempels zijn tot op de dag van vandaag intact gebleven, maar het beroemde beeld van de Maagd van Meritchell (Mare de Déu de Meritxell) wordt gepresenteerd in een exacte replica - het origineel is in 1972 bij een brand afgebrand. In het oude gedeelte van de hoofdstad van Andorra la Vella, is er de Romaanse kerk van St. Stephen (Eglesia de Sant Esteve); op een paar kilometer afstand ligt de oude Santa Coloma Andorra (Santa Coloma d'Andorra), waarvan de constructie dateert uit de IX eeuw.

 Bovendien zijn er een groot aantal originele en ongewone musea open op het grondgebied van het kleine vorstendom: sommige zijn gewijd aan parfumerie en het roken van tabak, terwijl andere gewijd zijn aan de alledaagse kenmerken van adellijke en boerenhuizen.

Nationale keuken van Andorra

De traditionele Andorrese keuken is gericht op lokale producten en is altijd afhankelijk van het seizoen. Hier worden de beste smaken van de Catalaanse keuken, Spaans en zelfs Frans op de meest aangename manier gecombineerd. We zullen proberen het belangrijkste te benadrukken dat de moeite van het proberen waard is van eten in Andorra op verschillende tijdstippen van het jaar.

 In de herfst, wanneer het jachtseizoen begint, worden wildgerechten (carne de caza) geserveerd in het vorstendom . Het lekkerst is de geroosterde haas en het everzwijn.

 Met de komst van de winterkou biedt de Andorrese gastronomie warme gerechten op basis van seizoensgroenten - kool en snijbiet.

 Pasen wordt gevierd in de lente , en dan genieten mensen van zoete cakes en donuts "bunyol de vent", en als hoofdgerechten eten ze kabeljauw, haring en paling, gepekeld volgens een speciale methode.

 De zomer is het seizoen van de naburige feestdagen, waarin Andorra laat zich altijd van zijn beste kant zien. De beste koks bereiden het populaire Catalaanse gerecht cannelloni - lams- of varkensvlees gewikkeld in deeg en bedekt met bechamelsaus.