Loading icon

Rondleidingen in Linz, Oostenrijk

Alle reizigers die naar Europa gaan wordt geadviseerd om speciaal op Oostenrijk te letten. Dit land staat bekend om zijn bijzondere gratie, veelzijdigheid van culturen en tradities en verbijstert toeristen vaak gewoon.

Autohuur vooraf is ook voordelig in Oostenrijk. U kunt tarieven online vergelijken en ontvangt tot 70% korting voor verhuur. Een auto huren in de compacte klasse in Linz kost bijvoorbeeld bijna 14 euro per dag, op Innsbruck airport bijna 12 euro per dag.

De derde meest bevolkte stad is Linz - dit is het centrum van Opper-Oostenrijk, het ligt op 197 km van Wenen. De oude stad is omgeven door schilderachtige lage bergen en strekt zich uit langs de oevers van de Donau. In 2009 werd Linz erkend als het culturele centrum van Europa. Het hart van Oostenrijk klopt in deze stad, majestueuze historische en architectonische gebouwen, gezellige pubs en plekken voor ontspannende wandelingen zijn hier bewaard gebleven.

De geschiedenis van de oude stad begint met de Keltische nederzetting Lentos, in 15 voor Christus . e. De Romeinen bouwden hier het fort van Lentia. In 799 begon de stad Linz te heten, de gunstige geografische ligging droeg bij aan de ontwikkeling ervan. Aan het einde van de 15e eeuw werd het stadje uitgeroepen tot hoofdstad van het Romeinse rijk. Door de bouw van een brug over de Donau werd Linz een belangrijke handelsader in Europa.



Tegenwoordig wordt Linz terecht beschouwd als een ontwikkeld industrieel centrum van het land; de metallurgische, chemische, voedings- en textielindustrie floreren hier. Het kleine stadje wordt beschouwd als een van de meest ontwikkelde in Oostenrijk, er zijn 4 grote universiteiten. Linz staat ook bekend om zijn rijke culturele leven. Het Bruckner Festival, het Electronic Art Festival en andere internationale evenementen worden hier elk jaar gehouden.

De eerste kennismaking met Linz kan worden gestart vanaf de meest geliefde en populaire berg van lokale bewoners - Pestlingberg, je kunt naar boven gaan het spoor. Vanaf de top is de stad, verspreid over de Donau, in één oogopslag zichtbaar. Hier bovenaan staat de beroemde bedevaartskerk Wallfahrtskirche, gebouwd in 1738, evenals een uniek park met de grootste verzameling cactussen in Europa. Kinderen kunnen de fantastische Express Dragon door de tunnel rijden.



Bij een sightseeingtour door de stad hoort natuurlijk ook een bezoek aan de Hauptplatz - dit is het belangrijkste plein van Linz. Hier zie je de zuil van de Heilige Drie-eenheid, die werd gebouwd ter ere van God, die de stad redde van de pest. Opmerkelijk is het unieke oude stadhuis, gebouwd in gotische stijl. Toeristen zullen geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de oude kathedraal, gebouwd in barokstijl, en de nieuwe kathedraal in neogotische stijl, waarvan de torens 135 meter hoog zijn.

Bij een bezoek aan Linz is het de moeite waard om even langs te gaan het kasteel van Linz, de voormalige residentie van Friedrich III, het kunstmuseum, evenals het Mozart-huis, waar de beroemde muzikant de Linz-symfonie componeerde. In het museum "The Origin of Linz" kunt u veel interessante dingen leren over de geschiedenis van de regio. De beroemde Oostenrijkse stad met prachtige parken en pleinen, unieke architectuur zorgt ervoor dat gasten zich in een sprookje voelen.

Zelfs in de oude stad is het de moeite waard om een ritje te maken op een plezierboot en zeker de nationale te proberen trots - de heerlijke Linzer-cake. Reizen naar Oostenrijk zijn een geweldige kans om opgroeiende kinderen kennis te laten maken met geschiedenis en levendige, onvergetelijke indrukken te geven.