Loading icon

Alanya - zee en amusement

Alanya - zee en amusement

Talloze stranden van Alanya zijn uitgerust, schoon en comfortabel, de toegang tot de zee is zacht en handig voor kinderen. De meest bekende is Cleopatra Beach, gelegen in de buurt van de Damlatas-grotten. De kuststrook van twee kilometer is beroemd om zijn gouden zand en blauwe, kristalheldere water van de Middellandse Zee. De blauwe vlag wappert over het strand - een onderscheidend kenmerk van de beste stranden van Turkije.

1. Wat te zien in Alanya
Een fort genaamd Ich-Kale, of Alanya-kasteel, gebouwd in 1226, verheft zich op een steile klif van meer dan 250 meter hoog. Het was een defensieve buitenpost van de stad, nu is het een archeologische vindplaats met observatieplatforms die een prachtig uitzicht bieden op de natuur van Alanya. Er zijn nog steeds opgravingen aan de gang in het fort.

Alanya Museum voor Archeologie presenteert toeristen de rijkste en meest gevarieerde expositie van historische objecten en installaties - van de oudheid tot de moderne tijd. Voorwerpen van cultuur en religie, modern en fossielen - dit alles wordt tentoongesteld in de zalen van Museum-Alanya.

Alanya Dolfinarium, ook wel Sealanya genoemd, is een andere attractie die zowel volwassenen als kinderen zal bekoren. Pijlstaartroggen, kleurrijke zeevissen, dolfijnen, zeehonden en zelfs haaien zijn een bezoek waard.
De fosforgrot, of Damlatash, zal de verbeelding verbazen met zijn kleurrijke en sprankelende steenformaties, stalactieten en stalagmieten werden hier meer dan tienduizend jaar gevormd geleden. De naam Damlatas betekent "steendruppel".

Om comfortabel in Turkije te reizen, raden we u aan een auto te huren in Alanya hier

2. Wateractiviteiten en wandelingen

Actieve recreatie is wat Alanya toeristen in overvloed te bieden heeft. Paragliden, surfen, parasailen, waterscooters en banaan - dit zijn slechts enkele van de activiteiten die vakantiegangers kunnen proberen terwijl ze ontspannen aan de kust.
'S Nachts worden er opruiende disco's en schuimfeesten gehouden in de haven van Alani. U kunt ook een boottocht maken op een jacht of boot. Kinderen zullen blij zijn met het waterpark met de vele waterglijbanen.

3. Keuken en zoetigheden.
Mediterrane Turkse en traditionele Europese keukens worden rijkelijk gepresenteerd in cafés en restaurants van Alanya. Of het nu gaat om kleine en gezellige terrasjes, of restaurants met terrassen met geweldig uitzicht, overal vind je zowel de exotische als de eigentijdse keuken. Gözleme-cakes gevuld met kaas en kruiden, döner en dolma laten niemand onverschillig. En heerlijk Turks fruit, marshmallow en honing met noten, ijs wachten op kleine reizigers.
Alanya is een zonnig en gastvrij resort dat het hele jaar door op zijn gasten wacht.