Loading icon

Wegtransport in het VK

Wegtransport in het VK

In Groot-Brittannië is de auto god en koning. Het aantal autobezitters is groot - bij de laatste telling is het aantal auto's in privégebruik 22 miljoen. De wegen, vooral in het zuidoosten van Groot-Brittannië, zijn de drukste van het Europese continent.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in de VK. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in London City Airport zijn 20 euro per dag, in Manchester zijn de kosten van huren hetzelfde zoals op de luchthaven, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.

Groot-Brittannië heeft een uitgebreid wegennet. Reizen op bijna alle wegen is gratis, maar in de file staan ​​is al lang een integraal onderdeel van het Britse leven. In de afgelopen jaren is de regering, in een poging om het congestieprobleem op te lossen, in plaats van de snelwegen uit te breiden (wat alleen maar bijdraagt ​​aan hun grotere congestie), tolwegen in te voeren.

Het is moeilijk om zeggen of er onder de huidige omstandigheden de nodige investeringen worden gedaan in de ontwikkeling van het openbaar vervoer zodat het een efficiënte en goedkope vervanger van de auto wordt. Terwijl de Britten proberen over te stappen op het openbaar vervoer, verhogen ze de brandstofprijzen (in Groot-Brittannië is benzine duurder dan in de meeste andere landen van de wereld).

Wat betreft het gedrag van de Britten op de wegen, het is in overeenstemming met het heersende stereotype over hen. Het is in het land gebruikelijk om beleefdheid en respect te tonen aan andere weggebruikers, en elk teken van onbeschoft gedrag kan woede en wrok veroorzaken.

Ernstige manifestaties van "snelwegwoede" komen niet vaak voor, hoewel velen hebben een andere mening over dit onderwerp, aangezien het gebruikelijk is dat de media de hype rond bijzonder schandalige gevallen van mishandeling opblazen.
Rijden onder invloed van alcohol is ten strengste verboden. Extreem strenge sancties worden toegepast op overtreders.