Loading icon
De beste bezienswaardigheden van Jakarta
De beste bezienswaardigheden van Jakarta

Jakarta herbergt een breed scala aan bezienswaardigheden en attracties die de geschiedenis van het land tot op de dag van vandaag omspannen. Van de iconische bezienswaardigheden van de hoofdstad tot minder bekende attracties die u zullen helpen de unieke cultuur van Indonesië te begrijpen, hier zijn enkele van de beste bezienswaardigheden in de stad.
Een van de meest populaire gebieden om te bezoeken is Kota Tua of de oude binnenstad van Batavia, een pittoresk gebied dat bezaaid is met cafés en musea. Het heeft ook een centraal geplaveid plein waar u de schoonheid van de Nederlandse koloniale gebouwen eromheen kunt bewonderen.

Boeddha tempel op Bali
Boeddha tempel op Bali

Toeristen op Bali zijn erg op hun hoede voor tempels. De heilige plaats is bijna de laatste attractie die ze bezoeken. Want voor Europeanen is dit een mysterieuze en zelfs enge plek. Mee eens, het is niet erg prettig om beelden van walgelijke zoogdieren of vleermuizen bij de ingang van de tempel te zien. Voor Europeanen is het concept van het functioneren en decoreren van tempels onbegrijpelijk. Daarom verlaat bijna elke tweede reiziger de tempel onder indrukken. Of dergelijke tempels interessant zijn om te bezoeken of nog steeds gevaarlijk zijn, daarover later meer.