Loading icon

Boeddha tempel op Bali

Boeddha tempel op Bali

Toeristen op Bali zijn erg op hun hoede voor tempels. De heilige plaats is bijna de laatste attractie die ze bezoeken. Want voor Europeanen is dit een mysterieuze en zelfs enge plek. Mee eens, het is niet erg prettig om beelden van walgelijke zoogdieren of vleermuizen bij de ingang van de tempel te zien. Voor Europeanen is het concept van het functioneren en decoreren van tempels onbegrijpelijk. Daarom verlaat bijna elke tweede reiziger de tempel onder indrukken. Of dergelijke tempels interessant zijn om te bezoeken of nog steeds gevaarlijk zijn, daarover later meer.
Degenen die gewend zijn om alleen te reizen en bezienswaardigheden te bekijken zonder gids en reisgroepen kunnen een auto huren in Indonesië bij een verhuurkantoor en van niemand afhankelijk. Een auto huren op de luchthaven Bali kost gemiddeld 17 euro per dag, in Jakarta vanaf 18 euro per dag.
Brahma Vihara Arama
- Tempel van de Boeddha.


De inheemse bevolking van Bali bezoekt vaak tempels, omdat dit voor hen een plek is voor zelfverbetering. Elke tempel op het eiland heeft een speciale betekenis.
Toen Indonesië echter door de Nederlanders werd gekoloniseerd, werden alle tradities vergeten. Buurtbewoners kopieerden het nieuwe gedragsmodel. Pas na de onafhankelijkheidsverklaring begonnen de mensen op Bali hun religieuze tradities nieuw leven in te blazen. Toen begon de bouw van de plaatselijke tempel. Alleen de inwoners van Bali zijn nooit onderscheiden door een stabiele financiële toestand en na de onafhankelijkheid hadden mensen geen geld. Boeddhatempel Brahma Vihara Arama kon niet worden gebouwd. Een filantroop Girirakkhito Mahathera werd gevonden, dankzij zijn inspanningen werd er een tempel gebouwd.
Tijdens de bouw van de heilige plaats ontstonden moeilijkheden: er was een oneffen terrein en er was geen rivier in de buurt. Het was nodig om er een kilometer naartoe te lopen, en dit verslechterde het bouwproces. Samen werd de Boeddha-tempel voltooid. Alleen deze heilige plaats werd verwoest door een aardbeving. Maar Girirakkhito Mahathera wanhoopte niet en herbouwde de tempel.Enkele kenmerken van de Brahmavihara Aram-tempel op Bali:
• Op het grondgebied van de tempel kun je oudere lokale bewoners zien die direct op de grond mediteren. Tegelijkertijd steken ze een sigaret in brand en maken zelfs vreemde bewegingen;
• Niet iedereen kan deze tempel betreden; je moet kleding dragen die je armen, schouders en decolleté bedekken. Mannen moeten ook in een sarong rond de tempel lopen, anders zijn de geesten onvriendelijk;
• Je mag de beelden niet met je handen aanraken, dit is over het algemeen strafbaar. Dit is wat de lokale bevolking denkt, als ze dit opmerken, zal er een schandaal zijn en moet je misschien een boete betalen;
• Toegang tot de tempel is gratis, maar dan moet je donaties betalen. Er wordt aangenomen dat hoe groter het aantal donaties, hoe beter.

Ondanks de eigenaardigheden wordt de Boeddhatempel op Bali bezocht. Dit is een plek waar je jezelf kunt 'verfrissen met kracht'. Het is in de topattracties. Om jezelf volledig onder te dompelen in de atmosfeer, moet je een beetje de belangrijkste principes van het boeddhisme bestuderen. Brahmavihara Arama is geen gevaarlijke plek, maar niet iedereen is er graag. Een groot minpunt is een transfer, omdat je vanuit Lovina met de taxi of scooter naar de Brahmavihara Aram-tempel kunt gaan (en dit is duur).
Boeddhatempel op Bali is een ongewone plaats. Sommigen van hen worden soms zelfs bang. Maar dat betekent niet dat het moet worden omzeild. Deze attractie kun je beter met eigen ogen zien.