Loading icon

Het oude centrum van Bergen

Het oude centrum van Bergen

De stad Bergen Noorwegen is het beroemdste stadje ter wereld waar je heerlijk kunt uitrusten. Hier leven op een ongelooflijke manier het stormachtige ritme van het moderne leven en de zoete charme van een oude stad met een rijke geschiedenis vredig naast elkaar.
Vóór de reis boeken veel toeristen een auto in Noorwegen online om een ​​gunstige huurprijs te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van reisgroepen. In Bergen beginnen de kosten voor het huren van een auto in de compacte klasse vanaf 15 euro per dag, in Oslo vanaf 18 euro per dag; als u voor een langere periode huurt, kunt u korting krijgen.
Bergen, Noorwegen, is rijk aan interessante bezienswaardigheden. Als u bijvoorbeeld in Bergen aankomt, moet u eerst naar de Hanseatic Bryggen-dijk. Hier verschenen de eerste gebouwen van de stad. Er zijn hier oude havenfaciliteiten en de waterkant zelf wordt beschouwd als de beroemdste nederzetting uit de middeleeuwen in Noorwegen. De wijk Bryggen was vier eeuwen lang in het bezit van Hanze-kooplieden en werd vaak beschadigd door branden. Smalle straatjes en donkere galerijen lijken je terug te voeren naar het verre verleden. Hier bevindt zich ook het Museum van de Hanze, waar u meer te weten kunt komen over het leven van de Hanze-kooplieden en de bewaard gebleven zalen kunt bezoeken waar de Hanze-bijeenkomsten plaatsvonden.Het Bryggen Museum is ook interessant, waar u een compleet beeld van het ambacht, de handel en het dagelijks leven van de middeleeuwen. St. Mary's Church, gelegen direct achter het museum, wordt beschouwd als de oudste in Bergen. Het werd gebouwd in de twaalfde eeuw.
In Bergen moet u zeker de koninklijke residentie en Haakonshallen, de ontvangsthal, zien. Ze werden respectievelijk in 1247 en 1261 gebouwd. Vlakbij is de beroemde Rosencrantz-toren, gebouwd in 1270, die meerdere keren werd herbouwd, verbeterd en uitgebreid voor defensieve doeleinden. Deze toren was een symbool van oppositie en macht onder de Hanze-kooplieden.
Fleibanen-kabelbaan
is een beroemde bezienswaardigheid in Bergen. Hij tilt toeristen driehonderdtwintig meter boven zeeniveau naar de top van Mount Fleyen. Het biedt een indrukwekkend panorama van de stad, fjorden, bergen en de prachtige zee.
Terug van de berg kun je veilig de berghellingen afdalen, door de straten dwalen, voelen wat het is - echt Bergen. Breng zeker een bezoek aan de beroemde Vismarkt. Over het algemeen zijn recensies over hem het meest positief.Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de Bergense galerijen met uitzicht op het meer van Lille Lungegerdsvann, waar een aantal werkelijk verbluffende collecties schilderijen te zien zijn.
Als je eenmaal in Bergen bent, moet je het huis zeker bezoeken -museum van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg, die hier is geboren en getogen. Hij woonde in een klein huis aan de oever van het meer en componeerde zijn grote muziekwerken. Je kunt ook naar zijn graf gaan, dat in de rots is uitgehouwen. Hier liggen de componist en zijn vrouw Nina begraven. In het huis van de componist is nu een museum geopend.

< p data-ctag="figure">

Het is ook interessant om de Museum van Oud Bergen, gelegen direct onder de blote hemel. Houten huizen, traditioneel voor de architectuur van de stad van de 18-19e eeuw, zijn hier bewaard gebleven. Er zijn ongeveer veertig van dergelijke huizen.
Zorg ervoor dat u het Aquarium in Bergen niet vergeet, waar u pinguïns en pelsrobben kunt zien, evenals schildpadden, slangen en zelfs krokodillen. Tours naar Bergen worden tegenwoordig steeds populairder. Bovendien staan ​​gezellige comfortabele hotels, talrijke pensions, campings en privé-appartementen altijd klaar om gasten te ontvangen.
Bergen bereiken is niet moeilijk. Dit kan vanuit elke plek in Noorwegen en vanuit verschillende steden in Europa per vliegtuig, auto, trein of veerboot. Bergen Airport ontvangt regelmatig vluchten vanuit Kopenhagen, Stockholm, Amsterdam, Frankfurt en Londen. U kunt ook met het vliegtuig vliegen vanuit Praag, Berlijn en Parijs, Riga en Warschau. Doordeweeks rijdt er elk kwartier een bus van Bergen Airport naar het stadscentrum (in het weekend elk half uur). Bergen is te bereiken met de veerboot vanuit Denemarken, wat erg spannend is. En als je een kaartje voor een boot koopt, kun je varen in de fjorden of langs de kust.