Loading icon

De oude binnenstad van Bergen

De stad Bergen Noorwegen is de beroemdste kleine stad ter wereld waar u heerlijk kunt uitrusten. Hier gaan op een ongelooflijke manier het stormachtige ritme van het moderne leven en de zoete charme van een oude stad met een rijke geschiedenis vreedzaam samen.

Voor de reis boeken veel toeristen een auto in Noorwegen online om een gunstig huurtarief te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van reisgroepen. In Bergen beginnen de kosten voor het huren van een auto uit de compacte klasse vanaf 15 euro per dag, in Oslo vanaf 18 euro per dag; als u voor een langere periode huurt, kunt u korting krijgen.

Bergen, Noorwegen, is rijk aan interessante bezienswaardigheden. Als u bijvoorbeeld in Bergen aankomt, moet u eerst naar de Hanseatic Bryggen-dijk. Hier verschenen de eerste gebouwen van de stad. Er zijn hier oude havenfaciliteiten en de waterkant zelf wordt beschouwd als de beroemdste nederzetting uit de Middeleeuwen in Noorwegen. De wijk Bryggen behoorde vier eeuwen lang toe aan Hanze-kooplieden en werd vaak beschadigd door branden. Smalle straatjes en donkere galerijen lijken je terug te voeren naar het verre verleden. Hier bevindt zich ook het Museum van de Hanze, waar u meer te weten kunt komen over het leven van de Hanze-kooplieden en de bewaard gebleven zalen kunt bezoeken waar de Hanze-bijeenkomsten plaatsvonden.Belangrijk is ook het Bryggen Museum, waar u een compleet beeld krijgt van de ambachten, handel en het dagelijks leven van de Middeleeuwen. St. Mary's Church, gelegen direct achter het museum, wordt beschouwd als de oudste in Bergen. Het is gebouwd in de twaalfde eeuw.

In Bergen moet u zeker de koninklijke residentie en de ontvangsthal Haakonshallen zien. Ze werden respectievelijk in 1247 en 1261 gebouwd. Vlakbij staat de beroemde Rosencrantz-toren, gebouwd in 1270, die verschillende keren werd herbouwd, verbeterd en uitgebreid voor defensieve doeleinden. Deze toren was een symbool van oppositie en macht onder de Hanze-kooplieden.

Fleibanen-kabelbaan
is een beroemde oriëntatiepunt in Bergen. Hij tilt toeristen driehonderdtwintig meter boven zeeniveau naar de top van Mount Fleyen. Het biedt een indrukwekkend panorama van de stad, fjorden, bergen en de prachtige zee.

Terug van de berg kun je veilig de berghellingen afdalen, door de straten dwalen, voelen wat het is - echt Bergen. Breng zeker een bezoek aan de beroemde Vismarkt. In de regel zijn recensies over hem het meest positief.Kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan de Bergen Galleries met uitzicht op het meer van Lille Lungegerdsvann, waar een aantal werkelijk verbluffende schilderijencollecties te zien zijn.
Als u eenmaal in Bergen bent, moet u zeker het huismuseum van de beroemde Noor bezoeken componist Edvard Grieg, die hier geboren en getogen is. Hij woonde in een klein huisje aan de oever van het meer en componeerde zijn grote muziekwerken. Je kunt ook naar zijn graf gaan, dat in de rots is uitgehouwen. De componist en zijn vrouw Nina liggen hier begraven. In het huis van de componist is nu een museum geopend.

Het is ook interessant om de Museum van het oude Bergen, direct onder de blote hemel. Houten huizen, traditioneel voor de architectuur van de stad uit de 18-19e eeuw, zijn hier bewaard gebleven. Er zijn ongeveer veertig van dergelijke huizen.

Vergeet niet het Aquarium in Bergen te herinneren, waar u pinguïns en pelsrobben kunt zien, maar ook schildpadden, slangen en zelfs krokodillen. Tours naar Bergen zijn vandaag de dag steeds populairder worden. Bovendien staan gezellige comfortabele hotels, talloze pensions, campings en privé-appartementen altijd klaar om gasten te ontvangen.

Bergen bereiken is niet moeilijk. U kunt dit overal in Noorwegen en vanuit verschillende steden in Europa doen met het vliegtuig, de auto, de trein of de veerboot. Bergen Airport ontvangt regelmatige vluchten vanuit Kopenhagen, Stockholm, Amsterdam, Frankfurt en Londen. U kunt ook met het vliegtuig vliegen vanuit Praag, Berlijn en Parijs, Riga en Warschau. Op weekdagen rijdt er elk kwartier een bus van Bergen Airport naar het stadscentrum (in het weekend elk half uur). Bergen is te bereiken met de veerboot vanuit Denemarken, wat erg spannend is. En als u een kaartje voor een boot koopt, kunt u in de fjorden of langs de kust varen.