Traditionele Tsjechische keuken
De nationale Tsjechische keuken is een combinatie van oude recepten, een kenmerk van de geografische ligging en de invloed van de keukens van de buurlanden daarop. Het belangrijkste kenmerk is eenvoud en caloriegehalte.
Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Tsjechië. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Praag bedragen 15 euro per dag, in Brno - 16 euro per dag.
De belangrijkste voedingsproducten kunnen als groenten worden beschouwd: aardappelen, paprika's, pompoenen, uien, wortelen, tomaten. Een van de meest populaire vruchten zijn: appels, peren, abrikozen, aardbeien, citroenen, pruimen. Wat betreft vlees, hier is het vermeldenswaard: varkensvlees, kalfsvlees, rundvlees, minder vaak gevogelte. Het is moeilijk om de Tsjechische keuken voor te stellen zonder zuivelproducten: zure room, boter, kwark en kazen. Granen zijn ook behoorlijk populair, ze worden gebruikt om granen, bijgerechten te bereiden, toe te voegen aan soepen en salades. Als smaakmakers en specerijen gebruiken: zwarte peper, paprika, knoflook, sesam, kaneel, vanille.
Tsjechische dumplings zijn het beroemdste gerecht dat zowel op weekdagen als voor feesten wordt bereid . Ze worden gebruikt als bijgerecht, als voorgerecht met boter en knoflook. Klassieke dumplings worden gemaakt van: gist, bloem, water, zout, melk en suiker. Bramborak is een ander interessant gerecht, zonder welke het moeilijk is om je de Tsjechische tafel voor te stellen. Het recept bevat: uien, aardappelen, eieren, bloem, donker bier. Gebruik als smaakmakers: marjolein, zwarte peper. Het hoofdingrediënt van dit gerecht is gerookte borst, wat zorgt voor een ongewone smaak. Flatbreads worden gebakken in plantaardige olie en geserveerd met vette zure room.