Loading icon

Lyon - stad van wevers

Lyon - stad van wevers

Het administratieve centrum van het departement Rhône, Lyon, ligt aan de samenvloeiing van twee rivieren - Rhône en Saône. Gesticht door de Romeinen in 43 voor Christus. De stad bestaat al meer dan 2000 jaar. Lyon was de hoofdstad van Romeins Gallië tot de ineenstorting van het rijk. Vertegenwoordigers van 60 Gallische stammen woonden festivals en bijeenkomsten bij die in deze stad werden gehouden. Hun entertainment was erg wreed. In 177 beval keizer Marcus Aurelius de openbare executie van 43 christenen, nu kennen we ze als de "martelaren van Lyon".

Ervaren reizigers boeken liever vooraf online een auto in Frankrijk en vergelijken tarieven, beoordelingen en recensies. Op Lyon airport kun je bijvoorbeeld een compacte auto boeken voor bijna 15 euro per dag, in Airport CDG tarieven beginnen vanaf 11 euro per dag.

< p>

De rechteroever van de Sona wordt ingenomen door het historische deel van de stad. De Italiaanse kooplieden die hier vanaf het begin van de 14e eeuw woonden, hadden een grote invloed op de vorming van dit deel. 300 jaar later werd Place Bellecour gecreëerd in Lyon, nu is het de belangrijkste attractie van de stad. Het midden van het plein wordt ingenomen door een standbeeld van Lodewijk 14, op het voetstuk zijn allegorische afbeeldingen van twee rivieren te zien. Rona is een man, Sonna is een vrouw. Er is ook een fontein op het plein, die het hele jaar door werkt. Alleen strenge vorst kan bijdragen aan de sluiting.

In de Brokant-Stalingrad-straat bent u wellicht geïnteresseerd in de antiekmarkt. Het staat op de derde plaats in omvang van de Europese markten. Het aanbod is gewoon geweldig: je vindt er werken uit zowel de Renaissance als het midden van de 20e eeuw. De kosten van antiek worden beïnvloed door het tijdstip waarop een meesterwerk is gemaakt.

< p>Lyon stond bekend als de stad van de wevers. Het kreeg deze naam vanwege de vertaling van de Franse naam van de Croix-Rousse-heuvel aan de rand, waar de wevers zich vestigden.

< p>Lyon ontmoette het einde van de 19e eeuw met de aanwezigheid van 50 duizend weefgetouwen. De ontwikkeling van het zijdeweven gaf aanleiding tot het creëren van speciale doorgangen waarlangs het gemakkelijk was om balen zijde te verplaatsen. Deze zelfde passages werden gebruikt door het Franse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De gebroeders Lumiere waren ook inwoners van Lyon. De straat waar hun herenhuis staat, en nu het museum, heet "Straat van de Eerste Film".