Loading icon

Toeristische gids in Düsseldorf in 3 dagen

Toeristische gids in Düsseldorf in 3 dagen

Een toerist die een onafhankelijke reis plant, zal een goede gids voor de bezienswaardigheden van de stad Dusseldorf in Duitsland nuttig vinden. U kunt ook individuele rondleidingen boeken op 1001guide.net.

Wat te zien in Düsseldorf voor de 1e verblijfsdag


De oude stad werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, dus je kunt alle overgebleven bezienswaardigheden van Dusseldorf in één dag zien.

Begin je lopen op Kyo Royal Alley. Bezoek vervolgens het stadhuisgebouw in de oude binnenstad. Daar zie je ook het standbeeld van Jan Willem. Als u doorgaat naar de Rijn, bereikt u Burgplatz, waar u veel oude bezienswaardigheden zult zien, zoals de hertogelijke kasteeltoren of de Sint-Lambertusbasiliek.

Ook in de oude stad kunt u het K21-museum bezoeken en een prachtig monument gewijd aan de slag bij Worringen. U kunt de middag besteden aan een wandeling langs de Rijnpromenade.

Als u langs de promenade naar het zuiden loopt, komt u uit bij Media Harbor, waar u uw avond kunt afsluiten met een bezoek aan een club, bioscoop of restaurant.Wat te zien in Düsseldorf voor de 2e verblijfsdag


De tweede dag in Dusseldorf moet worden gewijd aan de bezienswaardigheden die een lange excursie vereisen.

Begin je tour vanaf de Rheinturm-toren. Vanaf het observatiedek kun je de hele stad zien. Bezoek vervolgens een van de musea in Düsseldorf (ik vond het scheepvaartmuseum het leukst).

Breng de middag door in de belangrijkste attractie van de omgeving van Düsseldorf - Benrath Palace. De gemakkelijkste manier om bij het paleis te komen is met de trein vanaf het centraal station. Wijd de avond aan de beroemde straat van de oude stad - Altstadt, die de langste bar wordt genoemd.

Belangrijk! Het is beter om het paleis in de middag te bezoeken, aangezien de Engelstalige tour om 13:30 uur begint. Maar wees voorzichtig, de excursies duren tot 16:00 uur.

Wat te zien in Düsseldorf voor de 3e verblijfsdag

Naast de architecturale en culturele attracties in Düsseldorf is er op de derde dag nog een andere plaats die de moeite waard is - mode boetieks. De meeste winkels en outlets bevinden zich in vier straten:

Altstadt - boetieks Diesel, Zara en Mango. Er zijn ook veel souvenir- en juwelierszaken.

Immermanstrasse - Hier wonen veel Japanners, en deze straat heet Little Tokyo. Dienovereenkomstig zal de toerist hier winkels van Japanse merken Japan Art Deco-Kyoto vinden en de Japanse keuken proeven bij Bäckerei Taka.

Nordstrasse - deze straat is de beste plek om optica en boeken te zoeken. Evenals kleding voor zwangere vrouwen. De winkels zijn hier de klok rond open.

Schadovstrasse is de populairste winkelstraat onder de Duitsers met een overvloed aan winkelcentra.