Loading icon

Bezienswaardigheden van Praag

Bezienswaardigheden van Praag

Er zijn veel attracties in Europa. Hier is elke stad rijk aan geschiedenis, dus als je naar Europa komt, ga dan zonder aarzelen op excursies.

Praag is geen uitzondering. Als je van Moskou naar Praag gaat, duurt het lang, want de afstand is bijna 2000 km. Oekraïners hebben in dit opzicht meer geluk.
De afstand van Lviv naar Praag is 875 km. Je kunt er dus alleen voor het weekend naartoe, of voor de hele week. Als je besluit om zonder tour te gaan, dan moet je van tevoren nadenken over accommodatie. Er zijn geen problemen met het huren van onroerend goed in Praag. Als u een dagelijkse huur nodig heeft, moet u daar vanaf 60 euro per dag aan uitgeven. Terwijl de maandelijkse huur 600 tot 1200 dollar per maand kost.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Tsjechië. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Praagse luchthaven bedragen 18 euro per dag, op luchthaven van Brno - 17 euro per dag.

De meest aantrekkelijke plek voor toeristen is het stadhuis op het Oude Stadsplein. Het is moeilijk om het een stadhuis te noemen, omdat het een heel complex is van verschillende structuren en gebouwen. De belangrijkste attractie van de toren is de wereldberoemde klok, die werd gebouwd in 1410. Het is deze klok die het symbool is van de hoofdstad van Tsjechië.
Toeristen houden ook van de Karelsbrug. Aanvankelijk was het een houten brug gebouwd in de 10e eeuw. Het werd toen vervangen door een stenen brug in 1160.
Daarna gaf Charles 4, naar wiens eer de brug zelf is genoemd, opdracht tot de bouw van de Praagse brug.

< br>De wereldberoemde dierentuin van Praag is een van de grootste dierentuinen van Europa en de zevende grootste dierentuin ter wereld. Het werd opgericht in 1931. De dierentuin van Praag is gespecialiseerd in het fokken van bedreigde diersoorten.

Een bezoek aan Tsjechië is onmogelijk om niet het beroemde Tsjechische bier te proberen. In Praag is er zelfs een brouwerijmuseum "U Fleku". In Tsjechië zijn er veel zowel grote brouwerijen als kleine brouwerijen.Als u in Praag aankomt, moet u zeker een bezoek brengen aan het unieke complex, dat zich in een oud gebouw bevindt. Dit complex is uniek omdat het zowel uit een brouwerij als een museum bestaat.