Loading icon

Britse gids

Deze regio, ongelooflijk divers qua landschap, omvat hoge bergen, meren, rivieren en bossen. Het nationale park werd in 2002 op dit gebied aangelegd. Het ligt op een uitgestrekt gebied - van de zuidpunt van Loch Lomond en de nederzettingen Tindrum en Killeen in Perthshire in het noorden tot Callander en Loch Fyne fjord in het oosten.

< p>Lang voor de reis boeken veel toeristen online een auto in het Verenigd Koninkrijk om een ​​gunstig huurtarief te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van reisgroepen. In Edinburgh Airport beginnen de kosten van een auto uit de compacte klasse vanaf 15 euro per dag, in Manchester de kosten zijn ongeveer hetzelfde: vanaf 14 euro per dag.

Op minder dan anderhalve kilometer van de zuidwestelijke punt van het eiland Mull, rijst het heilige eiland Iona op uit het helderblauwe water van de zee. Het was hier dat in 563 St. Columba een stop maakte na de vlucht uit Ierland. Op het eiland werd een klooster gebouwd en de monniken begonnen de heidenen van Schotland en Noord-Engeland tot het nieuwe geloof te bekeren. Ze hielden vast aan de Keltische interpretatie van het christendom.

< p>
Culross, een goed bewaard gebleven 17e-eeuwse stad,
was ooit een belangrijke handelshaven met de vlakten. Ook de kolenmijnindustrie ontwikkelde zich hier. Deze kleurrijke nederzetting staat direct aan het water. De Scottish National Society for the Preservation of Historic Monuments heeft hier een opmerkelijke restauratie uitgevoerd.

De Glencoe Valley wordt "bewaakt" door een bergketen die de "Three Sisters" wordt genoemd.
Je kunt hier komen door de woestijnachtige hooglanden van Rannock Moor. In Schotland is de vallei van Glencoe het meest indrukwekkend. Het strekt zich uit tot aan de zeebaai JTox-Leuven aan de westkust. Deze geweldige plek ligt verscholen tussen de rotsachtige toppen, steile kliffen, waarvan de rotsachtige hellingen bezaaid zijn met ruw puin en rotsfragmenten.



De Olympische Spelen, een van de meest populaire sportevenementen
( de volgende zomerspelen zullen in 2012 in Londen worden gehouden), meer dan 2000 jaar geleden ontstaan ​​in het oude Griekenland. In de Gallery of Greek and Roman Antiquities van het British Museum zijn sommige objecten, waaronder kannen, beelden en friezen, versierd met scènes uit de Olympische Spelen, die laten zien hoezeer ze op moderne spelen leken en hoezeer ze daarvan verschillen.