Loading icon

​Belangrijke tips voor toeristen in Amsterdam

​Belangrijke tips voor toeristen in Amsterdam

Amsterdam is een kleine stad, maar heeft zijn eigen bijzonderheden. We zullen je vertellen wat een toerist zeker moet weten voor de reis.

Het bestellen van een excursie in Amsterdam op Excurzilla.com bespaart tijd en geld. In populaire toeristische steden zoals Amsterdam is het belangrijk om de wachtrij bij bekende attracties te kunnen overslaan. Het enige wat je hoeft te doen is online tickets boeken of een educatieve rondleiding met een lokale gids. Prijzen beginnen bij € 7 en zijn geldig voor 2021.

Naar Amsterdam met eigen vervoer
De meeste toeristen komen met het vliegtuig naar Amsterdam. Er zijn echter ook mensen die met de eigen auto op reis gaan. Autobahnen en bijna alle tunnels zijn gratis, gebruik van de veerboot over de rivier is betaald (tarieven verschillen in elke provincie). Houd er ook rekening mee dat er een groot probleem is met parkeren in het stadscentrum. En hotels hebben in de regel geen eigen parkeerplaatsen.


Niet ontspannen!
Vaak ontspannen mensen op vakantie en dit wordt gebruikt door dieven en fraudeurs, waarvan er veel zijn in toeristische plaatsen. Vergeet niet dat de documenten diep in kleding of tassen moeten zitten, of liever in de kluis in de kamer achterlaten. Stop geen bankpasjes of geld in de achterzakken van je broek of in rugzakken met een makkelijk te openen rits.
Als er toch problemen zijn, meld je dan direct bij de politie. Maak voordat u op reis gaat kopieën van uw documenten, inclusief de visumpagina, en neem deze mee. Dus in geval van diefstal faciliteert u de procedure voor hun herstel en terugkeer naar huis.

We besparen op het openbaar vervoer

Helaas, het openbaar vervoer in de Nederland blijkt in de praktijk duur. Treinen, bussen en trams kunnen veel kosten.

Om geld te besparen, wees niet lui om door het centrum van Amsterdam te lopen, vooral omdat het klein en pittoresk is. Als u toch van plan bent actief gebruik te maken van het openbaar vervoer, is het voordeliger om kaartjes voor een ander aantal dagen te gebruiken.
De Nederlandse Spoorwegen bieden veel lucratieve passen voor inwoners, maar houden helaas geen rekening met de belangen van toeristen.

Beschikbare medicijnen

Marihuana-producten zijn verkrijgbaar bij coffeeshops. Bij de aankoop wordt u zeker gevraagd om uw documenten te tonen. Psilocybine-paddenstoelen worden vaak gevonden in smartshops, maar het effect kan onvoorspelbaar zijn. Tijdens de actie van paddenstoelen is het beter om in een rustige omgeving te blijven en openbare plaatsen te vermijden. Wees dicht bij mensen die u vertrouwt.
'S Avonds, op het treinstation en in de drukke straten, bieden individuen aan om allerlei stoffen te kopen. Bedenk dat dit illegale handel is en dat het gebruik van dergelijke "producten" vaak tot ernstige gevolgen en de dood leidt. Vergeet niet dat alle medicijnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Amsterdamse stranden

Bij mooi zomerweer gaan inwoners en toeristen van de stad naar het strand, zonnebaden onder de warme zon. Elk jaar zijn er ongeveer tien openbare ruimtes in verschillende stadsdelen. Een van de meest ongewone is het strand op het dak van het NEMO Museum (bij Oosterdok 2).
U kunt ook de "Blijburg aan Zee" (Pampuslaan 501) nemen, u bereikt de halte IJburg met tram nummer 26. De reistijd vanaf het Centraal Station is 20 minuten.
Pllek Beach (TT Neveritaweg 59) aan de andere kant van het IJ is populair onder Amsterdammers. Om hier te komen is eenvoudig: neem veerboot 906 naar NDSM. De reistijd is 18 minuten.