Loading icon

Tallinn kreeg de status van Groene Hoofdstad van Europa

Tallinn kreeg de status van Groene Hoofdstad van Europa

Hoewel 2023 nog ver genoeg weg is, heeft de strijd om de titel van Groene Europese Hoofdstad van 2023 al plaatsgevonden. Als gevolg hiervan werd deze titel gegeven aan het Estse Tallinn, dat Göteborg (Zweden), Krakau (Polen) en Sofia (Bulgarije) wist te omzeilen.

Vooraf autoverhuur in Estland is ook voordelig. U kunt online tarieven vergelijken en tot 70% korting op de huur ontvangen. Bijvoorbeeld bij verhuur op Tallinn airport kunt u een auto reserveren vanaf 11 euro per dag, in Tallinn centrum kunt u een auto reserveren vanaf 10 euro per dag.

< p>
De steden die de finale haalden, werden traditiegetrouw beoordeeld door een internationale jury, waaronder een expert op het gebied van duurzame ontwikkeling. Het belangrijkste criterium voor deelname aan de wedstrijd is de bevolking van meer dan 100 duizend mensen. De jury beoordeelde de kandidaten op meer dan 10 criteria: ecologische biodiversiteit, water- en luchtkwaliteit, duurzame landinrichting, introductie van groen openbaar vervoer, enzovoort.

< p>
Tallinn behaalde punten van "4" tot "5"
volgens alle criteria. Lokale overheden strijden actief voor de zuiverheid van waterlichamen, behoud van biodiversiteit, sparen geen moeite en geld voor de ontwikkeling van "milieuvriendelijk" transport en streven naar "duurzaam" landgebruik.

< p>
Bovendien worden inwoners van de Estse
hoofdstad voortdurend aangetrokken om deel te nemen aan groene initiatieven. Merk op dat de titel van de huidige Groene Hoofdstad de stad Lahti (Finland) is, en in 2022 zal deze trotse titel worden gedragen door Grenoble (Frankrijk). De titel "Groene Hoofdstad van Europa" wordt sinds 2011 jaarlijks toegekend door de Europese Commissie.