Loading icon

Turkse keuken: desserts, soepen, salades en andere gerechten

De Turkse keuken is een echt meesterwerk dat uw aandacht verdient. Het is al heel lang in ontwikkeling, dus in onze tijd zitten er enorm veel verschillende gerechten in. Het is onwaarschijnlijk dat u tijdens uw vakantie alle lekkernijen kunt proeven, maar het is de moeite waard om de meest populaire culinaire meesterwerken op vakantie te proberen!
Wie graag met de auto reist, boekt meestal een auto in Turkije vooraf online. Op de luchthaven Istanbul Ataturk kost het huren van een compacte auto vanaf 16 euro per dag, en op de luchthaven Antalya iets duurder - vanaf 18 euro per dag. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de autoklasse en de huurperiode.
De belangrijkste kenmerken van de Turkse keuken
De Turkse bevolking houdt zich aan de islam. Daarom zijn er in de Turkse keuken praktisch geen gerechten bereid met varkensvlees. Om culinaire meesterwerken te creëren, kiezen koks voor kip en lam. Je kunt deze heerlijke gerechten proeven in lokale restaurants.
De Turkse keuken is direct gerelateerd aan het overvloedige gebruik van pepperoni. Deze groene groente maakt de smaak van gerechten pittiger. Gedroogde pepperoni wordt toegevoegd aan culinaire meesterwerken, waar veel reizigers van houden.
Bovendien is de Turkse keuken populair met het gebruik van olijven, die aan veel gerechten worden toegevoegd. Geen maaltijd is compleet zonder een portie seizoensgroenten. Ze worden vers, gebakken, gepekeld of gekookt gegeten.


Turkse vakantiegerechten
Turken houden gewoon van kalkoen, dus koken ze het voor bijna elke vakantie. Ook gaan plechtige dagen gepaard met allerlei soorten zoetigheden die zowel kinderen als volwassenen lekker vinden.
Turkse salades en hapjes
Snacks in dit land worden zelfs als een echte kunst beschouwd. Ze moeten voor het hoofdgerecht op tafel worden geserveerd. Koude snacks zijn krokante komkommers met een pittige smaak (knoflook + yoghurt), allerlei mengsels waarvan de basis pepperoni is. Als we het hebben over warme hapjes, probeer dan zeker grote garnalen met knoflook (gebakken in een oven), evenals champignondoppen gevuld met gekookte kip.
In Turkije is het gebruikelijk om salades zonder mayonaise te bereiden. De rol van de dressing wordt gespeeld door een mengsel van azijn, citroensap en olijfolie. De samenstelling van de salade bevat ingrediënten die de koks selecteren, gericht op een specifiek seizoen.


Turkse soepen
In dit land is het gebruikelijk om voorgerechten te koken in een rijke vleesbouillon. De hoofdingrediënten van soepen zijn allerlei seizoensgroenten, noedels, rijst. Een gerecht gemaakt van eieren, citroensap en olijfolie is behoorlijk populair. Dit is een pureesoep die een blijvende indruk achterlaat.
Als het buiten een hete zomer is, bestel dan heerlijke caciksoep in een van de restaurants. Het wordt bereid uit komkommers, er zijn natuurlijke yoghurt en aromatische kruiden aan toegevoegd. Ook soepen op basis van tomaten, champignons, kip en rode bonen verdienen uw aandacht.

Turkse desserts
Dit is een land dat het hart van elke zoetekauw zal veroveren. De keuze aan lekkernijen is enorm breed, dus je vindt zeker iets naar jouw smaak. Probeer Turkse halva, knapperige deegballen, baklava besprenkeld met heerlijke suikersiroop. Daarnaast wil je kweepeer gekookt in zoete siroop, die in elk Turks restaurant te proeven is. Maak zeker kennis met met de keuken van Turkije als je besluit om op vakantie naar dit land te gaan.Je zult aangenaam verrast zijn door de verscheidenheid aan heerlijke gerechten die je nog eens wilt proeven!