Loading icon

Scandinavische schoonheid. Wat te zien in het fantastische Noorwegen?

Scandinavische schoonheid. Wat te zien in het fantastische Noorwegen?

Er is niets aangenamer dan uw vakantie door te brengen in het gezelschap van luidruchtige watervallen, machtige fjorden, ongelooflijke bergen en eeuwige gletsjers. Er is niets beter dan uw vakantie in Noorwegen door te brengen. Maar niet alleen de majestueuze natuur - een integraal onderdeel van dit verre Scandinavische land - kan de vrijetijdsbesteding van toeristen diversifiëren. Noorwegen is ook beroemd om zijn musea, culturele centra en galerieën. Zo kan iedereen een baan en een plek naar zijn zin vinden.
Veel toeristen geven er de voorkeur aan om autoverhuurdiensten in Noorwegen te gebruiken. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Oslo bedragen 18 euro per dag, op Bergen airport zijn de kosten voor het huren hetzelfde als in de stad, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.
Het heeft geen zin om over de talloze Noorse fjorden te praten zonder de belangrijkste en beroemdste ervan te noemen - Geirangerfjord. Ja, het kan niet bogen op een grote reikwijdte en lengte, maar dit is echt een prachtige en opwindende plek. Het belangrijkste kenmerk is een schilderachtig kleurrijk landschap. Vergeten boerderijen en dorpen, steile kliffen bedekt met groen, luidruchtige ruisende watervallen die snel in het kristalgladde oppervlak van de rivier vallen - dit alles brengt perfect de geest van kalm, hard Noorwegen over. Maar mooie uitzichten zijn zeker niet het enige dat toeristen vermaakt. Daarnaast is er een museum gewijd aan de Geirangerfjord, waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis en geologie van deze regio.
Een andere attractie bevindt zich op het grondgebied van een andere fjord. Preikestolen-rots ligt aan een hoge en ontoegankelijke oever van een iets minder bekende Lysefjord. "Preekstoel" - en zo wordt de naam van dit natuurmonument vertaald - is een uitstekende en opwindende plek. De rots staat fier op een hoogte van iets meer dan zeshonderd meter. Vanaf het enorme plateau zie je prachtige en betoverende plekken. Geen wonder dat deze attractie zo populair is in sociale netwerken. Er is hier iets te zien.Niet minder origineel en adembenemend is de Hardanger-fjord. Velen noemen deze plek de "boomgaard" van Noorwegen. En dat is niet verwonderlijk, want in het voorjaar verdrinkt hij echt letterlijk in de luxe van de bloei. Talloze bomen beginnen in de zomer vruchten af ​​te werpen, waardoor de fjord in een paradijselijke plek verandert. Aan elke tak hangen peren, appels, kersen en ander heerlijk fruit. Deze attractie staat ook bekend om zijn prachtige panorama's en vrijetijdsactiviteiten. Toeristen hebben hier veel plezier met raften en vissen.


De volgende attractie is iets anders dan al het bovenstaande, omdat de houten kerk in Urnes een architectonisch monument is dat door de mens is opgericht en niet door de natuur. Deze tempel is bijna negenhonderd jaar oud. Deze kerk, gebouwd in de twaalfde eeuw, is bedekt met een aureool van allerlei legendes en geheimen. Haar laconieke figuur is ingetogen, maar tegelijkertijd heel organisch verweven met het harde landschap. Als toeristen een meesterwerk van Scandinavische architectuur willen zien, dan is deze plek precies voor hen.
Er zijn nog veel meer fascinerende en interessante plekken in Noorwegen. Een van de hoofdsteden van het land, Oslo, heeft een verbazingwekkende verzameling paleizen en musea. Natuur en cultuur zijn ongelooflijk goed met elkaar gecombineerd. En daarvoor moet je zeker naar deze koude Scandinavische schoonheid.