Loading icon

8 interessante steden om te bezoeken in Israël

Israël biedt een breed scala aan badplaatsen, historische en natuurlijke bezienswaardigheden en is een heilige plaats die pelgrims van verschillende religies aantrekt. Reizen door het land is een belangrijke ervaring voor elke persoon.
Het is onmogelijk om zowel in een dag als in een week kennis te maken met de bezienswaardigheden van Israël, maar je kunt het maximale aantal nieuwe plaatsen zien met de hulp van een huurauto op een van de luchthavens van het land. In Tel Aviv kunt u bijvoorbeeld een auto huren vanaf 16 euro per dag, in Eilat Airport - vanaf 17 euro per dag .
De onderstaande lijst toont de meest fascinerende steden om te bezoeken in Israël:
1. Eilat
Deze badplaats ligt in het zuiden van het land aan de kust van de Rode Zee. Eilat is een van de beste vakantiebestemmingen in Israël. Hier kunt u ontspannen aan zee, maar ook snorkelen en freediven. Daarnaast zijn er bergen in de buurt met veel wandelpaden.
2. Tel Aviv
Het is niet alleen een stad met een rijke cultuur, maar ook een plek met een geweldig nachtleven en stranden. Tel Aviv staat bekend om zijn Bauhaus (“Witte Stad”) architectuur en omgeving, waar de historische stad Jaffa zich bevindt.



3. Jeruzalem
Het is een oude stad en een heilige plaats voor drie religies: de islam, het jodendom en het christendom. Jeruzalem herbergt vele religieuze en culturele bezienswaardigheden. Allereerst moeten gasten de oude stad van Jeruzalem verkennen met vele monumenten van wereldbelang.
4. Nazareth
Dit is een populair centrum van christelijke bedevaartsoorden, waar talloze heiligdommen zijn die verband houden met bijbelse gebeurtenissen. De belangrijkste attractie hier is de Kerk van de Aankondiging, die zich bevindt op de plek waar de aartsengel Gabriël de Maagd Maria vertelde over de aanstaande geboorte van Jezus.
5. Tiberias
De stad ligt aan de westkust van het Meer van Galilea en staat bekend om zijn warmwaterbronnen, waarvan wordt aangenomen dat ze verschillende aandoeningen genezen, waaronder huidaandoeningen. Andere fascinerende plaatsen zijn de berg der zaligsprekingen, evenals de kerk van St. Peter, gelegen in Kafarnaüm.



6. Haifa
Haifa is een van de interessantste steden van het land om te bezoeken. De beroemdste toeristische attracties hier zijn de Baha'i-tuinen met het heiligdom van de Bab, Elijah's Cave, het Stella Mari-klooster en de berg Karmel.

>


7. Akko
Deze mediterrane stad is een heilige stad van het Baha'i-geloof. De belangrijkste bezienswaardigheden van Akko zijn geconcentreerd in de oude stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.
8. Safed
Safed is een van de heilige steden van het judaïsme, samen met Tiberias, Jeruzalem en Hebron. Deze stad heeft tal van archeologische vindplaatsen en oude synagogen, en er zijn natuurreservaten in de buurt.