Loading icon

Waar te overwinteren in Europa

Als u wilt overwinteren in een warmer land binnen Europa, dan zult u zeker de volgende vragen moeten beantwoorden:


1. Welk land met een warm klimaat en cultureel programma moet je kiezen?

2. Waar vind je een baan?

3. Wat voor werk is er te vinden?

Elke dag zijn er op de arbeidsmarkt steeds meer aanbiedingen voor werken op afstand in het buitenland, en de redenen hiervoor liggen voor de hand: een bedrijf kan besparen op kantoorhuur en aankoop van apparatuur en de geografie van het inhuren van werknemers neemt dramatisch toe. Ook voor werknemers is het erg handig. Je kunt overal ter wereld wonen en tegelijkertijd werken. Dit is vooral belangrijk in de koude winterperiode.

Het is echter niet nodig om jezelf te beperken tot werken op afstand als je fulltime werk kunt vinden in een warm Europees land. Dit is een geweldige kans om reizen en werken te combineren. Dat wil zeggen, u kunt zowel op afstand als op kantoor werken en genieten van de cultuur van het land en de samenleving van de lokale bewoners.

Dus om te beginnen moet u beslissen over de werkkeuze die u leuk vindt en kansen. Om dit te doen, kun je de Noorse website voor banen in het buitenland bezoeken. Er zijn hier veel verschillende vacatures, zoals Noors sprekende reisagent, contentmoderator, contentanalist voor sociale media, klantenservicespecialist, presentator van casinospellen en vele anderen. Zoals u kunt zien, kunt u hier gemakkelijk een baan vinden, zowel op kantoor als op afstand.

Verder kunt u, nadat u een vacature heeft bepaald, ook beslissen in welk land u wilt overwinteren.

Welk land met een warm klimaat en cultureel programma moet je kiezen?

Er zijn tientallen, zo niet honderden steden en regio's om uit te kiezen als het erom gaat te beslissen waar te overwinteren in Europa. Zoals Valletta, de hoofdstad van Malta - de zonnigste hoofdstad van Europa, Algarve en Lissabon in Portugal, Barcelona, Malaga en Costa del Sol in Spanje, Sicilië in Italië of Cyprus.

Als het belangrijk voor je is om op het strand te kunnen zwemmen, dan moet je de Azoren, Albanië, Balearen, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Corfu, Las Palmas of Gran Canaria overwegen.

Om de beste steden of landen te kiezen om te overwinteren , stellen we voor om ze te evalueren op basis van de volgende criteria:

1. Gemiddelde temperatuur in januari:
Bijvoorbeeld gemiddelde temperaturen in januari van 20 graden of meer, maar ook met gemiddelde temperaturen van 16 graden Celsius, aangezien de winter een geweldige tijd kan zijn voor het laagseizoen en reizen naar drukke steden.< sterk>
2. Potentieel voor reizen en recreatie: beschikbaarheid van culturele attracties en plekken om te sporten.

We hebben naar onze mening de meest aantrekkelijke bestemmingen overwogen en presenteren deze ter selectie.

1. Spanje: Gran Canaria, Costa del Sol en andere

De zuidkust van continentaal Spanje behoort tot Andalusië. De meest zuidelijke stranden van de Costa del Sol en Costa de la Luz doen hun naam eer aan, zelfs in de winter zijn er maar weinig bewolkte of regenachtige dagen. In januari, aan de kust, wordt de temperatuur rond de + 15-16 ° С gehouden. Veel badplaatsen zijn geschikt voor zowel jongeren als stellen. Pretparken, oceanaria, dolfinaria en zelfs pinguïnaria zijn open voor toeristen. Een kabelbaan brengt je naar de bergen, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en de omgeving. Het resortleven staat zelfs in de wintermaanden niet stil

Als de temperatuur 's nachts echter daalt, controleer dan altijd of de kamer verwarmd is wanneer u uw accommodatie boekt.

Canarische Eilanden

In de Middellandse Zee bezit Spanje de Balearen, in de Atlantische Oceaan de beroemde Canarische Eilanden. Bovendien staan bovenaan onze lijst met plaatsen waar het warm is in januari de Canarische Eilanden. Ze bevinden zich bijna voor de kust van Afrika. De belangrijkste eilanden van de Canarische Eilanden - Tenerife, Palma en Gran Canaria - worden continenten in het klein genoemd. Hier kun je meerdere seizoenen tegelijk bezoeken. In de bergen op een hoogte van twee kilometer ligt zelfs in de zomer sneeuw, en aan de kust en in de winter wordt de temperatuur op + 20 ° С gehouden.

Gemiddelde temperatuur in Januari: 20° maximum / 13° minimum.

Potentieel voor avontuur:
zwarte zandstranden, een slapende vulkaan en een lokale bevolking die houdt van eten, muziek en dansen.

Hoewel de Spaanse Canarische Eilanden duurder zijn dan Zuidoost-Azië, zijn ze nog steeds een droom die uitkomt voor mensen die in een ander land willen werken. Fantastisch weer, betaalbare accommodatieprijzen en tijdzones maken ze populair voor wintervakantiezoekers.

Omringd door landschappen van stranden tot regenwouden en vulkanische kraters, bieden de eilanden tal van avontuurlijke mogelijkheden buiten de gebaande paden. Las Palmas is een bewandelbare stad met veel co-working-ruimtes, relatief goedkope accommodatie en veel dingen om te doen in je vrije tijd. Hint: het eilandleven draait om naar buiten gaan en inschrijven voor een surfles!

Barcelona

Barcelona is een grootstedelijk paradijs om te overwinteren in Europa.

Gemiddelde temperatuur in januari:
13° hoog / 7° laag.

Avontuurlijk potentieel :
Leer over uitstekende architectuur, ongelooflijk eten en een kosmopolitische sfeer in deze Spaanse kuststad.

Hoewel Barcelona een van de coolste steden op de lijst is, is het weer het hele jaar door nog steeds mild en met het groeiende toerisme -seizoen is misschien wel de beste tijd om te verkennen zonder de drukte. Het kan een prachtige tour zijn met een gehuurde auto.

Het hoogtepunt van Barcelona is zonder twijfel Gaudi's buitenaardse architectuur, en u moet er een paar opzij zetten dagen om het ongelooflijke Casa Batlló, Parc Güell en de Sagrada Familia te bezoeken. Na het werk kunt u genieten van een siësta en daarna een wandeling maken langs de levendige Las Ramblas en een van de beste gastronomische etablissementen van heel Europa.

Hier u kunt meer leren over het verkrijgen van uw verblijfskaart in Spanje.

2. Italië

Voor wandelingen door de straten van Italië moet de kledingkast voor elke stad afzonderlijk worden geselecteerd.

De warmste regio in januari is Sicilië
: +15°С ('s nachts +9°С). Op dit moment op het vasteland in Napels +13°C overdag (+5°C 's nachts). Een winteravond in Sorrento zal u verrassen met dezelfde temperatuur. De winters in Zuid-Italië zijn mild. Ter vergelijking: in Rome +11°С, wind en vochtigheid, in Venetië +6°С en overstromingen, in Milaan is het koel, +6°С, in Florence +9°С.

Potentieel voor avontuur: in de wintermaanden zijn autoverhuurprijzen verlaagd met 15-30%, het is gemakkelijker om gratis parkeergelegenheid te vinden, en attracties zijn vrij van massa's toeristen.

Eiland Sicilië

Op het Italiaanse eiland Sicilië schijnt de zon 330 dagen per jaar. Je hebt alleen warme truien nodig als je de bergen in wilt. Het milde klimaat en het warme weer (15-20°C) zijn ideaal om te wandelen en bezienswaardigheden te bekijken.

Sicilië is in januari bedekt met weelderige vegetatie. Amandelbomen beginnen wit en roze te bloeien. Het gebied is interessant vanwege het rotsachtig-heuvelachtige reliëf en de hoogste actieve Europese vulkaan - de Etna, waaromheen een natuurreservaat is verspreid.

De bezienswaardigheden van het eiland Sicilië doen niet onder voor de oude monumenten van het continentale deel van het land. Sicilië heeft zijn eigen bouwstijl - de Siciliaanse barok, het heeft zijn eigen vallei van tempels. Na de hoofdstad Palermo zijn Messina, Syracuse en Catania de belangrijkste steden van Sicilië. Palermo is gesticht door de Feniciërs, Syracuse en Messina door Grieken. Catania is interessant voor gebouwen gebouwd van basalt en verharde lava van de Etna-vulkaan.

Elke stad op het eiland is uniek, de prachtige badplaats Taormina blijft bijvoorbeeld creatieve persoonlijkheden en bohemiens betoveren.

Venetië

Hoewel de temperaturen in Venetië in de winter niet warm zijn, beschouwen velen deze prachtige grachtenstad dit seizoen als op zijn best, vooral onder de sneeuw. Bovendien krijgen bezoekers ook hotel- en vliegtickets aangeboden die de laagste van het jaar zijn. Sla de drukte over door de weken rond het Carnevale di Venezia-festival te vermijden en profiteer van kortere rijen bij populaire attracties, en een grotere kans om een meer authentieke kant van Venetië te ervaren. Pak je spullen en loop door de dichte mist die vaak rond de grachten hangt, wat zorgt voor een aantal bijzonder indrukwekkende sfeerfoto's. Je kunt nog steeds genieten van de gondels, want ze rijden het hele jaar door en als het koud is, bieden de gondeliers dekens om mee te knuffelen.

3. Portugal

Portugal concurreert met Spanje en Italië niet alleen met warm weer in de winter, maar ook met attracties. De mengelmoes van Europese en Zuid-Amerikaanse culturen geeft het land een unieke smaak. Het warmste in januari in Portugal is op het eiland Madeira + 18-19 ° С. Andere Portugese bezittingen in de Atlantische Oceaan zijn de Azoren, maar in de winter is het mistig en regenachtig. De sneeuw op de Azoren valt echter helemaal niet.

Gemiddelde temperatuur in januari:
15° maximum / 9° minimum.

Potentieel voor avontuur:
de schoonheid van het oude Europa ontmoet de bruisende moderne stedelijke scene.

Alle voorzieningen en infrastructuur van een grote Europese stad, plus een mild klimaat en betaalbare prijzen, maken van Lissabon een uitstekende keuze voor een winterse nomade. Voeg daar tal van co-working-ruimtes aan toe waar je een bureau en wifi-verbinding kunt huren, prachtige architectuur, heerlijk eten, een bruisend nachtleven en gemakkelijk vervoer. Hoewel het waarschijnlijk geen goed idee is om in januari Portugese stranden te bezoeken, met een gemiddelde temperatuur van 15 graden, is het warm genoeg om de stad serieus te verkennen.

Sagres

Deze populaire winterbestemming, gelegen aan het zuidwestelijke puntje van de Algarve, trekt in de winter veel golfers en surfers naar de koele, zonovergoten stranden. Dit is het moment waarop de Atlantische golven het meest veerkrachtig zijn en hun hoogtepunt bereiken, terwijl deze pittoreske zandvlakten vrij zijn van de zomerdrukte. Er zijn ook tal van golfbanen zoals Boavist en de 18-holes Espiche gelegen in een ecologisch reservaat, waar liefhebbers zich verheugen op een rondje spelen onder de aangename warmte van de zon. Wanneer wolken verschijnen, hebben stormwachters de mogelijkheid om enorme golven op de kust te zien en te horen. Er zijn ook veel mooie vissersdorpjes, majestueuze kastelen en schilderachtige wandelingen tussen kurkeiken.

De officiële website van openbare diensten in Portugal
kan alle details verduidelijken van het krijgen van een verblijfsvergunning in dit land.

Wat u ook denkt van een winterse ontsnapping uit de wonderen van het sneeuwland naar warme landen en steden, we zijn er zeker van dat de Europese bestemmingen die we hebben vermeld u zeker zullen aanmoedigen om inpakken en op pad voor de winter.