Loading icon

Rondleidingen in Szeged, Hongarije

Rondleidingen in Szeged, Hongarije

Een onafhankelijke reis naar Szeged is de handigste en voordeligste manier om de prachtige oude stad in Zuid-Hongarije te leren kennen en je gezondheid te verbeteren bij de thermale bronnen.
Lang voor de reis boeken veel toeristen een auto in

a href="https://cars-scanner.nl/Hongarije.html">Hongarije online om een ​​gunstige huurprijs te krijgen, meer attracties te zien en niet afhankelijk te zijn van reisgroepen. Op Boedapest beginnen de kosten van een compacte auto vanaf 15 euro per dag, op Boedapest Airport zijn de kosten ongeveer hetzelfde - vanaf 14 euro per dag.
Als u een onafhankelijke reis naar Hongarije plant, kunt u alle aantrekkelijkste steden en regio's van dit relatief kleine land bezoeken en alles zien wat u maar wilt. Het kan moeilijk zijn om tickets naar Boedapest te kopen tijdens het hoogseizoen - in de zomer en op feestdagen - zonder vooraf te reserveren, dus het is beter voor onafhankelijke toeristen om tickets van tevoren te boeken.
Een van de meest populaire reisbestemmingen in Hongarije is Szeged stad - de op twee na dichtstbevolkte stad van Hongarije, gelegen aan beide oevers van de rivier de Tisza in het zuidelijke deel van het land. De afstand van 160 km van Szeged naar Boedapest is gemakkelijk te overbruggen via de snelweg of het spoor. Szeged is niet alleen een van de grootste, maar ook een van de oudste steden van het land: de eerste vermelding ervan werd gevonden in de bronnen van de 12e eeuw. Maar veel eerder was er op deze plaatsen een Romeinse nederzetting van Partiskum en de residentie van Attila, de koning van de Hunnen.Helaas kon een groot aantal historische gebouwen de zware overstroming van 1879 niet overleven - van de 6.000 hebben minder dan 300 huizen het overleefd. Maar het stadsrestauratieprogramma, goedgekeurd door de keizer zelf, gaf de stad een nieuwe look, en vandaag genieten toeristen en inwoners zelf van wandelen door het historische centrum van Szeged, gebouwd aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. in moderne en art nouveau-stijlen.
Onder de architecturale monumenten van Szeged valt de kathedraal op - de Tempel van de Gelofte, gebouwd op het centrale plein in 1930 van rode baksteen en biedt plaats aan maximaal 5.000 personen. De eclectische architectuur en het luxueuze interieur worden bewonderd door toeristen. Een van de grootste orgels van Hongarije is in de kathedraal geïnstalleerd.
Om alle pracht van Szeged met eigen ogen te zien en tegelijkertijd de kosten te optimaliseren, is het raadzaam om bij het organiseren van een onafhankelijke tour goedkoop te boeken vluchten vroeg en huur accommodatie in de particuliere sector. Als u kiest voor een appartement of hostel in het stadscentrum, zijn de bezienswaardigheden van Szeged op loopafstand.St. Demeter-toren
, naast de kathedraal, de Franciscaanse kerk uit de 15e eeuw in gotische stijl, de Servische kerk uit 1778 met een prachtige uit hout gesneden iconostase behoren tot de weinige gebouwen die de verwoestende overstroming hebben overleefd. En na de natuurramp verschenen het Nationaal Theater en het stadhuis, het Reyok-paleis in Art Nouveau-stijl en de synagoge in Art Nouveau-stijl op het Széchenyi-plein.

Szeged is een van de beste badplaatsen in Hongarije: de thermale bronnen van Szeged kregen bekendheid in de 19e eeuw, toen het stoombad werd gebouwd. In de buurt van de jaren 20 van de twintigste eeuw werd een put gebouwd, waaruit mineraalwater met unieke eigenschappen en een temperatuur tot +50 ° C naar buiten komt, effectief voor ziekten van het maagdarmkanaal en het zenuwstelsel, het bewegingsapparaat en de gynaecologische sfeer , astma en psoriasis.
In 1981 werd het badhuis Novoszeged geopend, dat vanwege de oorspronkelijke vorm van de koepel de officieuze naam "Mushroom" kreeg. De samenstelling van het mineraalwater in dit bad heeft een gunstig effect op mensen die lijden aan reuma, osteoporose, gynaecologische aandoeningen. Om te profiteren van alle mogelijkheden van de baden - zwembaden voor volwassenen en kinderen, sauna's, stoombaden, solariums - volstaat het om een toegangsbewijs te kopen tegen een zeer betaalbare prijs.Szeged biedt een goede keuze aan hotels van drie-vier-sterren categorie.