Loading icon

Vakantieoorden van Servië

Servië is een ideale optie voor degenen die de zee en het strand niet nodig hebben, voor degenen die de voorkeur geven aan een actieve toeristische vakantie of gewoon willen ontsnappen aan de drukte van de metropool, genieten van de rust van een kleine en rustig land. Weinig mensen weten dat er zeer schone lucht is, vriendelijke mensen, uitstekende resorts en sanatoria, en dat veel steden in deze bescheiden staat historische centra zijn. Als je dit prachtige land wilt bezoeken, dan heb je een moeilijke keuze - er zijn zoveel plaatsen die elke toerist zeker moet bezoeken. De belangrijkste staan ​​hieronder vermeld.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Servië. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Belgrado bedragen 15 euro per dag, op de luchthaven van Belgrado zijn de kosten voor het huren hetzelfde als in de stad, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.



Kopaonik is een skiresort in het centrale deel van het land. Dit is een enorme bergketen van 83 km lang. Kopaonik is al lang een van de meest bekende Europese skigebieden. Hier zijn de pistes uitgerust met comfortabele hellingen en beklimmingen, wat de veiligheid van skiërs en snowboarders garandeert. Daarnaast is Kopaonik een groot nationaal reservaat en trekt hierdoor als attractie de aandacht van toeristen.



Zlatibor is een Servisch klimaatresort. Het ligt relatief dicht bij Belgrado - slechts 30 km. Het centrum van Zlatibor is het kleine stadje Kravele - Voda, waar jaarlijks miljoenen toeristen komen. Natuurlijk, omdat de lucht in dit resort schoon en fris is, wat gecombineerd wordt met het zuidelijke warme en zonnige klimaat.



Belgrado is de grootste stad van het land en bovendien de hoofdstad van Servië. Dit is een groot historisch centrum - een van de grootste in Europa. De belangrijkste attractie is het fort van Belgrado, dat werd gebouwd in de 1e eeuw! Gedurende zijn hele bestaan ​​is het onderworpen aan honderden aanvallen en meer dan 40 keer hersteld. Naast het fort heeft Belgrado zeer mooie parken, pleinen en architectuur. Daarom zullen toeristen het hier in ieder geval erg naar hun zin hebben.