Loading icon

Kathedraal in Salzburg

Salzburg-kathedraal wordt een van de meest imposante en indrukwekkende gebouwen in de stad genoemd. Het gebouw dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, werd aan het begin van de 17e eeuw in barokstijl gebouwd. Er wordt aangenomen dat de eerste kathedraal hier in de 8e eeuw verscheen. De laatste reconstructie werd uitgevoerd na de Tweede Wereldoorlog, waarbij een luchtbom de kathedraal raakte.

Lang voor de reis boeken veel toeristen online een auto in Oostenrijk om een ​​gunstig huurtarief te krijgen en meer attracties te zien. Op Salzburg Airport beginnen de kosten van een auto in de compacte klasse vanaf 15 euro per dag, op Vienna Airport bedragen de kosten ongeveer de hetzelfde - vanaf 14 euro per dag.


De hoogte van de torens van de kathedraal is 81 meter, de koepel stijgt tot 79 meter en biedt tegelijkertijd plaats aan maximaal 10 duizend parochianen. De kathedraal staat bekend om zijn luxueuze altaren met marmeren zuilen en talrijke sculpturen, gebeeldhouwde balkons en een elegant beschilderde koepel. Hier kun je ook een oud lettertype uit 1321 zien (men denkt dat Mozart erin is gedoopt) en oude houten banken met houtsnijwerk. De kathedraal is actief, er worden constant diensten gehouden.


De toegang tot de kathedraal is gratis, deze is dagelijks geopend. Het bezoeken van toeristen tijdens de preken is niet welkom. De kathedraal organiseert ook vaak geweldige orgelconcerten (gratis). De tempel heeft een museum met een verzameling kerkoudheden.

De kathedraal bevindt zich in het historische centrum,
op de plaats waar de Residenzplatz overgaat in de Domplatz, bij Domplatz, 1a.