Loading icon

Wat te zien in Zweden

Plan je een reis naar Zweden, maar denk je alleen aan IKEA en ABBA? Zo ja, lees dan gerust verder. Hieronder kom je meer te weten over interessante plekken en bezienswaardigheden in Zweden. Sommige

van hen zijn misschien nogal kamer en niet erg geadverteerd voor het grote publiek, maar desalniettemin de moeite waard om uw Scandinavische route aan hen aan te passen.
Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in < a href=" https://cars-scanner.co.uk/sweden.html">Zweden. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Stockholm Airport bedragen 20 euro per dag, op Malmo Airport 18 euro per dag.

1. landhuis Chuleholm

Het landgoed ligt op een zeer schilderachtige plek, 40 km van Göteborg aan de baai. Het hoofdgebouw werd gebouwd in 1898-1904 in het tijdperk van architectonisch eclecticisme. De klant was James Frederick Dixon, een succesvol zakenman en fervent Engelsman. Het was dankzij de passie van de eigenaar van het landgoed dat het huis werd gebouwd volgens de principes van de Engelse kunstbeweging "Arts and Crafts", die vaak steunde op de esthetische principes van de Middeleeuwen. Daarom lijkt het landhuis op een middeleeuws kasteel.

Chuleholm werd enorm populair dankzij zijn deelname aan de verfilming van de film "Melancholia" geregisseerd door Lars von Trier.

2. De wereld van Astrid Lindgren

Als u met kinderen reist, bezoek dan zeker het park dat gewijd is aan het werk van de schrijver. Het is gelegen in de geboorteplaats van Astrid Lindgren Vimmerby, in het zuiden van het land, op 300 km van Stockholm. Hier vind je een heel sprookjesachtig stadje waar Pippi Langkous, Carlson, Emil uit Lenneberg en andere helden van de schrijver wonen. Elke held in het park heeft zijn eigen huis, waar iedereen naar binnen kan. Maar houd er rekening mee dat een volwassene voor de ingang moet bukken als hij de sprookjeshelden wil bezoeken.

Ook in het park zijn diverse podia waarop voorstellingen gebaseerd op boeken worden gespeeld. Kinderen kunnen persoonlijk communiceren met hun favoriete personages.



3. Reed Car Kerkhof

Als je een fan bent van geheimen, mystiek en achtergelaten voorwerpen, ga dan naar de oldtimerbegraafplaats in het zuiden van Zweden nabij de stad Ried. Een parkeerplaats voor auto's die na de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen zijn achtergelaten, is aangelegd door buurtbewoners. Twee ondernemende broers zetten een parkeerplaats op om auto-onderdelen aan Noorwegen te verkopen. Het parkeerterrein heeft tot in de jaren 80 bestaan, waarna het werd verlaten.

Nu neemt de natuur deze auto's steeds meer in zich op, de carrosserieën roesten en de bomen groeien door de bodem. En desondanks worden de kosten van de hele vloot momenteel geschat op 100.000 pond!

4. Gotland-eiland


Gotland
 is een Zweeds eiland in de Baltische Zee. De Zweden hier zouden bijzonder vriendelijk en gastvrij zijn omdat het eiland meer zonnige dagen heeft dan het vasteland van Zweden. De hoofdstad van het eiland Visby was in het verleden een belangrijke handelsstad van de Hanze Politieke en Economische Unie, dus hier je kunt er middeleeuwse architectuur bewonderen, waarvan de wortels nog verder teruggaan. Visby staat trouwens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ervaren reizigers raden aan een bezoek te brengen aan de lokale Strandgatan botanische tuin en Lummelunda Grottan-grotten, evenals wandelen door de bars van Visby en het lokale bier met wafels proberen.