Loading icon

Wat te zien in Zweden

Wat te zien in Zweden

Plan je een reis naar Zweden, maar kom je alleen maar IKEA en ABBA te binnen? Zo ja, lees dan gerust verder. Hieronder leer je over interessante plekken en attracties in Zweden. Sommigen van hen zijn misschien vrij kamerig en niet erg geadverteerd voor het grote publiek, maar desalniettemin de moeite waard om uw Scandinavische route daarop aan te passen.
Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Zweden. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op de luchthaven van Stockholm bedragen 20 euro per dag, op de luchthaven van Malmö - 18 euro per dag.
1. Manor Chuleholm
Het landgoed ligt op een zeer pittoreske plek, 40 km van Göteborg aan de baai. Het hoofdgebouw werd gebouwd in 1898-1904 in het tijdperk van architectonisch eclecticisme. De klant was James Frederick Dixon, een succesvol zakenman en een fervent Engelsman. Het was dankzij de passie van de eigenaar van het landgoed dat het huis werd gebouwd volgens de principes van de Engelse kunststroming "Arts and Crafts", die vaak steunde op de esthetische principes van de Middeleeuwen. Daarom lijkt het landhuis op een middeleeuws kasteel.
Chuleholm werd enorm populair dankzij zijn deelname aan de verfilming van de film geregisseerd door Lars von Trier "Melancholia".
2. De wereld van Astrid Lindgren
Als je met kinderen reist, bezoek dan zeker het park dat is gewijd aan het werk van de schrijver. Het is gelegen in de geboorteplaats van Astrid Lindgren Vimmerby, in het zuiden van het land, op 300 km van Stockholm. Hier vind je een heel sprookjesachtig stadje waar Pippi Langkous, Carlson, Emil uit Lenneberg en andere helden van de schrijver wonen. Elke held in het park heeft zijn eigen huis, waar iedereen naar binnen kan. Maar houd er rekening mee dat een volwassene voor de ingang zal moeten bukken als hij naar de sprookjeshelden wil kijken om te bezoeken.
Ook in het park zijn er verschillende podia waar voorstellingen worden gespeeld op basis van boeken. Kinderen kunnen persoonlijk communiceren met hun favoriete personages.3. Reed Car Graveyard
Als je een fan bent van geheimen, mystiek en verlaten voorwerpen, ga dan naar de oldtimer-begraafplaats in het zuiden van Zweden, in de buurt van de stad Ried. Een parkeerplaats voor auto's die na de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen zijn achtergelaten, is gemaakt door lokale bewoners. Twee ondernemende broers zetten een parkeerplaats op om auto-onderdelen te verkopen aan Noorwegen. De parkeerplaats bestond tot de jaren tachtig, waarna deze werd verlaten.
Nu neemt de natuur deze auto's steeds meer op, roesten de carrosserieën en groeien de bomen door de bodem. En desondanks worden de kosten van de hele vloot momenteel geschat op 100.000 pond!

4. Gotland Island
Gotland
 is een Zweeds eiland in de Oostzee. De Zweden hier zouden bijzonder vriendelijk en gastvrij zijn omdat het eiland meer zonnige dagen heeft dan het vasteland van Zweden. De hoofdstad van het eiland Visby was in het verleden een belangrijke handelsstad van de Hanze Politieke en Economische Unie, dus hier kunt u middeleeuwse architectuur bewonderen waarvan de wortels nog verder teruggaan. Visby staat trouwens op de werelderfgoedlijst van UNESCO.Ervaren reizigers raden aan om de lokale  Botanische tuin Strandgatan en Lummelunda Grottan-grotten, evenals wandelen door de bars van Visby en het lokale bier met wafels proberen.