Loading icon

Geweldig Italië voor reizigers

Italië is een prachtig land met een rijke geschiedenis, prachtige stranden en een geweldige keuken.

Als je een reis naar Italië plant, kun je nadenken over de route op zo'n manier dat je de mogelijkheid hebt om de sfeer van kleine Italiaanse straatjes volledig te ervaren en de grootsheid van beroemde bezienswaardigheden uit de tijd van het oude Rome te bewonderen.

Rome is een eeuwige stad die de grootste architectonische meesterwerken van mensheid en het levensritme van een enorme moderne metropool. Om Rome te bezoeken, moet je een paar dagen uittrekken, en bij voorkeur een week.



En natuurlijk, als je een bezoek aan Rome plant, trek dan minstens één dag uit voor een excursie naar het Vaticaan. Dit is een unieke plek voor mensen van over de hele wereld, die gehuld is in mysterie en de eeuwenoude geheimen van de mensheid bewaart.

Rome is handig om te gebruiken als begin en einde van de reis. Waarom, vraag je?

Ten eerste zijn er in Rome zelf en in de buitenwijken grote luchthavens die worden bediend door populaire Europese en internationale luchtvaartmaatschappijen. Ten tweede kun je vanuit Rome snel en comfortabel naar steden die populair zijn bij toeristen. Een autorit naar de beroemde scheve toren van Pisa duurt bijvoorbeeld niet meer dan twee uur.



Om het mooiste Florence te bezoeken, kunt u gebruik maken van de diensten van de spoorweg. Een hogesnelheidstrein brengt je in een paar uur van Rome naar Florence.
De ticketprijzen voor hogesnelheidstreinen zijn relatief hoog, maar als je vroeg online boekt, kun je het juiste ticket tegen een betaalbare prijs kiezen. Als u besluit de bezienswaardigheden te combineren met ontspannen aan zee, dan is het vanuit Rome vrij eenvoudig om naar de populaire badplaatsen te gaan.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur inItalië. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Rome bedragen 17 euro per dag, in Bergamo Airport (Milaan) de kosten van huren is hetzelfde als in de stad, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.

Je kunt eindeloos praten over de keuken van Italië, maar de meest juiste beslissing zou zijn om de beroemde Italiaanse gerechten te proberen in een van de vele cafés die in elke stad bestaan.

Italië is een land waar je keer op keer naar terug wilt keren.