Loading icon

Athene - een bijzondere Griekse stad met een historisch erfgoed

Athene - een bijzondere Griekse stad met een historisch erfgoed

De Griekse hoofdstad maakt indruk met zijn historisch en cultureel erfgoed en geen stad ter wereld kan zo'n levendige indruk maken. Athene is een bijzondere stad met een rijk verleden en verbluffend bewijs van een oude beschaving die aanleiding gaf tot de vorming van de werelddemocratie. Deze plaats is het begin van welvaart en de geboorte van een oude cultuur - de Akropolis, de meest populaire plek ter wereld met het grootste aantal toeristen.
Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Griekenland. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Athene bedragen 17 euro per dag, op de luchthaven Heraklion zijn de kosten voor het huren hetzelfde als in de stad, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.


Athene wordt omringd door de beste stranden van Attica. Topstranden van Athene op 1001beach.
Aantrekkelijk Athene - uitgestrektheid voor toeristen
Athene is in de oudheid een heilige stad van groot belang. Sinds de Olympische Spelen zijn de straten en wijken van de stad getransformeerd met de komst van nieuwe moderne gebouwen en de opening van nieuwe musea. Tijdens de bouw van de Akropolis-metrolijn werden belangrijke archeologische vondsten ontdekt, die oude voorbeelden van vakkundig gemaakte gerechten vertegenwoordigen met prachtige patronen en tekeningen. In een goed uitgeruste kamer van de moderne metro is een geweldig museum gecreëerd met tentoonstellingen die zijn gevonden tijdens opgravingen. In het historische centrum zijn er historische monumenten, waaronder de majestueuze Hephaestus-tempel, die in het westen van de Akropolis ligt, speciale aandacht verdient. Het oudste gebouw heeft zijn uiterlijk behouden en maakt indruk met een grandioos complex van marmeren zuilen en bekwame afbeeldingen van volkshelden uit oude legendes. De Griekse hoofdstad betovert met de oude woonwijk Plaka met een labyrint van straten en duizenden trappen die zijn ontworpen voor romantische wandelingen tussen oude huizen met bloeiende binnenplaatsen. Deze plaats staat vol met oude ruïnes en kerken in Byzantijnse stijl, die een speciaal oud tintje geven aan de levendige moderne straten met veel mooie restaurants, musea en nachtclubs. Folk Art Museum bevindt zich in het oostelijke deel van de wijk en presenteert collecties van nationale thema's in de zalen. Anafiotika is een echte parel van Plaka met mysterieuze smalle steegjes en doodlopende gangen versierd met prachtige en bloeiende paviljoens. Athene is het hart van een oude beschaving met een beroemde warme zee die reizigers van over de hele wereld aantrekt.

De bezienswaardigheden van de stad
• Athene Akropolis is een monumentaal complex bestaande uit oude structuren, vergelijkbaar met de overblijfselen van majestueuze tempels en forten. Het bewijs van de macht van de beschaving rijst op op een rotsachtige heuvel en is de meest populaire plaats van toeristisch belang. De heilige plaats trekt aan met de grootsheid van de zuilen en de elegantie van de oude stijl, weerspiegeld in de oude ruïnes, die een grondige reconstructie ondergaan. De meeste toeristen ervaren verbazingwekkende sensaties wanneer ze vanuit het moderne deel van de stad naar de oude Akropolis komen, waar de sporen van het verleden bewaard zijn gebleven.

• Parthenon - een prachtige tempel van wit marmer, gebouwd ter ere van de godin Athena Parthenos. Het oude gebouw is een architectonisch meesterwerk, gemaakt in een combinatie van artistieke vaardigheid en sculpturale perfectie. De architectuur van de heilige tempel bevat de elegantie van lijnen en de harmonie van perfecte vormen in de zich herhalende details van bekwame decoratie. Majestueuze zuilen en prachtige sculpturen verbazen met een bijzondere oude charme.

• Odeon van Atticus Herodes is een historisch monument dat het uiterlijk heeft behouden van een oud amfitheater met een majestueus podium en een openluchtauditorium. Het architecturale wonder valt op door zijn monumentale vormen en grootsheid van schaal. Het oude gebouw heeft geen dak, maar dit verandert niets aan de charme van het bewaard gebleven uiterlijk met verbluffende kenmerken uit de oudheid. Deze unieke plek is van groot cultureel belang vanwege de levendige optredens en festivals die hier worden gehouden.

De hoofdstad van Griekenland heeft in het verleden vele triomfen en tragedies meegemaakt, bloeide op in tijden van vrede en creëerde meesterwerken van architectuur en kunst. De straten van Athene hebben een oud deel van de grootsheid van een rijke geschiedenis bewaard, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan ​​in de pracht van marmer.