Loading icon

Rome - elke toerist moet het weten

Rome is niet alleen de hoofdstad van Italië, het is een verbazingwekkende oude stad die een groot aantal oude artefacten heeft bewaard waarmee je een idee kunt krijgen van het grote Romeinse rijk, en kennis kunt maken met zijn erfgoed.

p>

Vooraf autoverhuur in Italië is winstgevend. U kunt online tarieven vergelijken en tot 70% huurkorting ontvangen. Het huren van een auto uit de compacte klasse in Rome kost bijvoorbeeld 11 euro per dag, in Milaan - bijna 15 euro per dag.

Er zijn hier zoveel bezienswaardigheden dat het meer dan een week duurt om ze te zien (om nog maar te zwijgen van een gedetailleerde studie). Het is een andere zaak dat een zeldzame toerist zoveel tijd in zijn arsenaal heeft. In de regel heeft hij niet meer dan een week tot zijn beschikking (en dit is nog steeds ideaal), waarvoor zoveel te doen is!

< p>

Om niet tevergeefs tijd te verspillen, raden we u aan een lijst te maken van attracties die u absoluut wilt zien. Vervolgens moet er een gedetailleerd plan worden gemaakt, waarin aan elk van de dagen een of ander museum wordt toegewezen.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, maar er zijn plaatsen die je zeker moet bezoeken in Rome. Laten we de belangrijkste opsommen:


1. Colosseum.
Dit is een soort symbool van de oude stad, waarvan hier overal afbeeldingen te vinden zijn. De arena is op hun doeken gezet door straatartiesten, het is op magneten, T-shirts, mokken, sleutelhangers, enz. Als je het Colosseum van buitenaf wilt zien, ga dan naar Piazza Venezia en loop door het museum voor een prachtige uitzicht op de ruïnes vanaf de heuvel. Vanaf hier loop je zo naar de arena. Om binnen te komen, moet je een kaartje kopen, nadat je eerder in de rij hebt gestaan, wat behoorlijk indrukwekkend is tijdens het seizoen.

< p>

2. Capitolijnse musea.
Ze bevinden zich ook op het Venetië-plein. Een bezoek aan hen is een must voor iedereen die zich zijn reizen niet kan voorstellen zonder het historische erfgoed van de onderzochte stad te leren kennen.

3. Vaticaan.
Je kunt het Vaticaan alleen bereiken onder begeleiding van een georganiseerde groep, individuele toeristen zijn daar niet toegestaan. Maar zelfs zonder dit biedt een onafhankelijke staat veel mogelijkheden om levendige indrukken op te doen. Breng om te beginnen zeker een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek. Neem de tijd en het geld om de koepel te beklimmen. Dan raden we aan om op een aparte dag de Vaticaanse Musea te bezoeken. Wees voorbereid om in de rij te staan. De wachttijd in het seizoen wordt berekend in uren, maar het is het waard. De beroemde Sixtijnse Kapel, het standbeeld van Apollo Belvedere en Aphrodite, Raphael's Stanza - dit zijn slechts enkele van wat je zult zien als je de Vaticaanse Musea bezoekt.
Rome is een speciale en geweldige stad. Een groot aantal kruidenierswinkels en kleine gezellige cafés zijn hier bij elke stap te vinden. Maar grote winkelcentra, supermarkten, tandarts- en kapsalons zullen bewust gezocht moeten worden. Als u gewoon door de straten loopt, is het onwaarschijnlijk dat u ze tegenkomt. Ze zijn tenminste niet gebruikelijk.

< p>

Maar speeltuinen komen hier bijna bij elke stap tegen. Dus als u met kinderen reist, moet u erop voorbereid zijn om regelmatig te pauzeren tijdens het lopen, omdat een zeldzaam kind de verleiding zal weerstaan ​​om een ​​sportcomplex onder de knie te krijgen of van een heuvel af te glijden. Speeltuinen in Rome zijn erg interessant, en vooral volkomen veilig. Toegegeven, dit is een heel ander verhaal.