Loading icon

Rondleidingen in Orvieto, Italië: wat is de moeite waard om te zien en te bezoeken voor nieuwsgierige toeristen?

Rondleidingen in Orvieto, Italië: wat is de moeite waard om te zien en te bezoeken voor nieuwsgierige toeristen?

Orvieto is een klein middeleeuws stadje in Midden-Italië, gelegen in een vallei nabij de rivier de Paglia en op een rots van roze tufsteen.

Een bezoek aan de grotstad, die in de rots ligt, is alleen beschikbaar voor georganiseerde toeristengroepen. Dit monument van oude architectuur dateert uit de 9e eeuw voor Christus en wordt daarom zeer gewaardeerd onder liefhebbers van geschiedenis.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Italië. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto in Airport Ciampino bedragen 20 euro per dag, in Airport Fiumicino zijn de kosten van huren hetzelfde zoals in de stad, hoewel huren op de luchthaven meestal goedkoper is.


De stad zelf kan in een uur worden omzeild als je door de smalle straatjes loopt zonder tempels en kathedralen binnen te gaan. Maar het is heel moeilijk om zo'n verleiding te weerstaan ​​- het is dankzij de schoonheid van religieuze gebouwen dat Orvieto beroemd is geworden onder Europese toeristen.

Op het centrale plein van de stad verrijst de kathedraal, die tot het begin van de XIII eeuw was de residentie van bisschop Francesco Monaldeschi.

In die jaren werd Orvieto in heel Italië beroemd, niet alleen als de geboorteplaats van paus Bonifatius VIII, maar ook als een stad waar wonderen plaatsvinden. In 1263 werd tijdens een van de diensten echt bloed van een rituele hostie (ongezuurde cake) op het deksel van het altaar gespoten, waarna een reliekschrijn werd ingericht om het heiligdom op te slaan.

De kathedraal van Orvieto werd gebouwd in romaans-gotische stijl, de gevels zijn versierd met elegante architecturale ensembles en vergulde mozaïeken, de hoofdtoren wordt aangevuld met lage scherpe torens, frontons en friezen.


De interieur van de tempel is net zo luxueus als de buitenkant. De hoge gestreepte kolommen die de basiliek in drie delen verdelen, zijn gemaakt van donkere en witte steen, dezelfde strepen sieren de basaltmuren.

Het is veilig om te zeggen dat er geen andere dergelijke opmerkelijke tempel te vinden is in de hele wereld. De muren hier zijn versierd met schilderijen en fresco's, mozaïekpanelen en schilderijen uit het leven van heiligen glinsteren er fel op.

Als je van Italië houdt, kun je het nieuwe jaar vieren in een van de grote steden, en eerder Heilige Week, bezoek de tempel in Orvieto met verbluffende iconografie die vertelt over alle belangrijke gebeurtenissen van de oudheid tot het tijdperk van Dante.

Onder Orvieto ligt een labyrint van grotten die de Etrusken beschutting gaven tegen de regen. In een van de cellen die in de rots zijn uitgehouwen, bevindt zich nu de banketbakkerij van Adrian - een meester in de productie van chocoladedesserts. In deze grotten werd in de middeleeuwen witte wijn van de variëteit Orvieto Classico bewaard. Ze zeggen dat het vanwege deze goddelijke drank was dat de stad lange tijd als pauselijke residentie diende in plaats van het ascetische Vaticaan.In de buurt van de nederzetting zijn de overblijfselen van er is een Etruskische tempel bewaard gebleven en in elk van de straten staat een barok paleis of een katholieke kerk. Aan een van de buitenwijken van Orvieto ligt het fort Albornoz, gebouwd in de 15e eeuw.

Er is een park naast de citadel, waar je doorheen loopt en je bevindt je in een stenen put van 62 meter diep. Dit enorme waterreservoir met ladders en draaibruggen is gebouwd om het fort van water te voorzien in geval van verdediging.

Orvieto is heel klein van formaat en een echte schatkamer van het culturele erfgoed van Italië. Terwijl u ontspant in deze stad, kunt u musea en pauselijke paleizen bezoeken, een prehistorische necropolis met stenen sarcofagen en middeleeuwse tavernes zien.