Loading icon

Reiskeuze: Litouwen

Litouwen wordt beschouwd als de oudste staat van de oostelijke Oostzee. Rustend in Litouwen kun je positieve emoties en onvergetelijke indrukken proeven. Geniet van alle moderne verworvenheden van dit land, culturele waarden, gebruiken en tradities, en de bezienswaardigheden van Litouwen zullen u verrassen door al hun charmes te tonen. De bijzondere schoonheid van nationale parken, geneeskrachtige mineraalwaterbronnen, zachte zeewind en groene landgoederen sieren de verbazingwekkende landschappen van Litouwen.

Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Litouwen. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto uit de compacte klasse op Vilnius Airport bedragen 17 euro per dag, in Kaunas - 19 euro per dag.

< p>Als u besluit om in dit land uit te rusten, dan zult u zeker kunnen genieten van het zeeklimaat, de heerlijke keuken, de prettige en vriendelijke communicatie, evenals comfort in bijna alles. Op de een of andere manier zal een reis naar Litouwen onvergetelijk zijn - hier zul je een geweldige tijd hebben in je vrije tijd, je kunt allebei plezier hebben en veel interessante en nieuwe dingen zien.

Er zijn veel resorts in dit land waar u kunt ontspannen, tot rust kunt komen en alles in de wereld kunt vergeten. Bovendien kunt u uw gezondheid verbeteren, uw welzijn verbeteren en van veel ziekten afkomen. Uitstekende klimatologische omstandigheden zullen alleen maar bijdragen aan een geweldige vakantie. De schoonheid van het romantische Trakai, het majestueuze Vilnius en het oude Kaunas zullen u niet onverschillig laten. En vrolijk en luidruchtig Palanga zal je gewoon onvergetelijke indrukken geven die je de rest van je leven zult herinneren.

< p>Litouwen is de meest zuidelijke staat van de Baltische staten, de buren van deze staat zijn Wit-Rusland, Rusland, Letland en Polen. Het meest verrassende is dat deze regio als de meest milieuvriendelijke wordt beschouwd; hier heerst een gunstige sfeer, zowel voor recreatie als voor behandeling.

De hoofdstad van de staat is Vilnius, van waaruit het de moeite waard is om uw reis door het land te beginnen. Deze oudste stad van het land, gesticht in 1323, wordt met recht de stad van contrasten en barok genoemd - het combineert op verrassende wijze moderne voorzieningen en infrastructuur met oude geschiedenis.

< p>
Over het algemeen wordt Vilnius niet alleen beschouwd als de oudste, maar ook als de mooiste stad van Litouwen. Het is omgeven door pittoreske plaatsen, beboste heuvels en heldere meren. Voorbeelden van architectuur van de afgelopen eeuwen, waardevolle culturele monumenten, talrijke kerken, torens en meer vertellen over de rijkste geschiedenis van de hoofdstad. Onder de beroemdste monumenten is het vermeldenswaard zo'n gotische parel als het kasteelensemble, dat werd gebouwd in de zeventiende eeuw, evenals de kerk van St. Anna, gebouwd in de zestiende eeuw. Het is niet overbodig om te onthouden dat de oude binnenstad van Vilnius tot UNESCO-monument is uitgeroepen.
Veel andere steden in Litouwen zijn ook rijk aan diversiteit - ze hebben ook een groot aantal historische monumenten, verschillende uitgaansgelegenheden, verbazingwekkende en unieke plekken. In deze staat zul je zeker iets te doen hebben in je vrije tijd, je kunt je maximaal ontspannen en plezier hebben.