Loading icon

Zuidwest-Engeland en Stonehenge

Dit zijn meestal landelijke gebieden, zo ver verborgen in het westen van het land dat de aantrekkingskracht van Londen hier niet voelbaar is. Overal liggen steden met marktpleinen en kerken. De zeekust van Zuidwest-Engeland is geologisch gezien de oudste. De belangrijkste steden in de regio zijn Bristol (in het noorden) en Plymouth (in het zuiden). Het platteland herbergt bloeiende steden, waarvan sommige dateren uit de tijd van het Romeinse Rijk. En zelfs vroeger leefden hier primitieve stammen, hun historisch erfgoed bevindt zich in de verbazingwekkende monumenten van Stonehenge en Avebury op de Salisbury-vlakte.

< p>Voor een comfortabele reis geven veel toeristen de voorkeur aan autoverhuur in het Verenigd Koninkrijk. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op Heathrow Airport bedragen 15 euro per dag, in Edinburgh Airport zijn de kosten van huren bijna de hetzelfde - vanaf 14 euro per dag.

Het "verre" westen van Engeland werd bewoond door de Kelten, die Cornwall verlieten met bizarre geografische namen. Het was hier in de VI eeuw. De legende van koning Arthur was geboren. Driehonderd jaar later groeide een nieuw land, Engeland, uit de Wessex-heerschappijen van Alfred. Koning Alfred, die een leger had verzameld, versloeg de Denen in het hart van het laagland van Somerset. Verder naar het westen liggen de vruchtbare rode aarde van Devon, alsof ze worden doorsneden door twee uitgestrekte hooglanden - Exmoor en Dartmoor. Hun landschap geeft al een idee van de schoonheid van het lokale land, dat in volle kracht wordt onthuld bij het naderen van de kust van Cornwall. Stonehenge 14 km ten noorden van Salisbury is een oude stenen structuur - Stonehenge.

< p>Dit beroemdste prehistorische monument van Europa staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Archeologen maken al jaren ruzie over het doel van het complex. Versies variëren: van de theorie van het gebruik van Stonehenge voor zonaanbidding en offers tot de hypothese van de astronomische betekenis van de stenen, die een gigantische kalender zijn. De stenen constructie is blijkbaar in fasen gebouwd. Het begon allemaal rond 3000 voor Christus. e., toen de buitenste beschermende schacht en sloot werden gemaakt.

< p>
Binnen de ring werden in het volgende millennium kalksteenstructuren opgetrokken. De rotsblokken "komen" uit de krijtgroeven in de Marlborough Downs, en de blauwe blokken voor triliths, enorme bogen, "kwamen" van ver - uit de stad Preseli, in Zuid-Wales. Ondanks strenge beperkingen op de toegang tot de gewelven van het beroemde prehistorische monument, blijft Stonehenge een plaats van mysterie. Er wordt aangenomen dat de stenen genezende kracht uitstralen, en zowel vroeger als vandaag proberen honderden mensen hier te komen op de dagen van de zomerzonnewende.