Loading icon

Reis naar Athene: live verslag. Zonnig Athene

In de ochtend gingen we naar het centrum van Athene naar het metrostation Akropolis. We hebben de ruïnes van de Olympische Zeus-tempel onderzocht, er waren alleen nog zuilen van over, maar ooit was dit gebouw erg belangrijk. Vlakbij is de boog van de Romeinse keizer Hadrianus. Overal zijn sporen van opgravingen te zien. Opgemerkt moet worden dat er geen handel en geen barbecue is in de buurt van de monumenten, maar in Jalta, direct aan de muren van Livadia Palace, zijn er kraampjes met verschillende souvenir-onzin.

Wie graag met de auto reist, boekt meestal van tevoren online een auto in Griekenland. Op Athens Airport kost het huren van een compacte auto vanaf 16 euro per dag, en in Heraklion Airport iets duurder - vanaf 18 euro per dag. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de autoklasse en de huurperiode.

< p>Er is een restaurant in het gebouw voor de koninklijke bedienden. Maar de Grieken denken er goddank niet aan om chebureks bij het Parthenon te bakken. In de buurt van het Akropolis-station, de winkelstraten van de wijk Plaka, kunt u hier amforen kopen in verschillende soorten en maten, beeldjes van Griekse goden, natuurlijke sponzen, olijfolie en nog veel meer. De Grieken raden aan om je haar te zalven met olijfolie, maar je kunt ook wat andere ingrediënten aan olijfolie toevoegen.

< p>

Om je haar gezond, glanzend en pluizig te houden, moet je het regelmatig verzorgen. Het hoeft niet duur te zijn, je vindt alle ingrediënten in je keuken om je haar in de watten te leggen. Zelfgemaakte haarmaskers kunnen van de meest uiteenlopende samenstelling zijn, maar om het resultaat te zien moet je ze regelmatig aanbrengen. Als je een banaan in huis hebt, plet deze dan tot pulp met een vork, voeg een lepel honing en een eidooier toe. Breng het mengsel aan op je haar, wikkel het in een handdoek en spoel het na een uur uit met shampoo.

< p>
Hoe dan ook, terug naar Athene. 's Middags na een bezoek aan Plaka moest ik uitrusten, dus kwamen we tien minuten voor sluitingstijd aan bij het Keramikos Museum, het museum sluit precies om zeventien uur - een siësta is een siësta en het is niet bijzonder gebruikelijk om hier te verwerken souvenirs op Plaka en Monastiraki worden echter tot laat in de nacht verkocht.