Loading icon

Sri Lanka: hotels, stranden

Sri Lanka: hotels, stranden

De eilandnatie van Zuid-Azië, tot 1972 "Ceylon" genoemd, werd over de hele wereld beroemd om zijn elite-thee die werd verbouwd op smaragdgroene plantages die door de lokale bewoners werden gekoesterd. Het subequatoriale moessonklimaat biedt op elk moment van het jaar optimale omstandigheden voor een strandvakantie. In Sri Lanka zijn hotels gastvrij en gezellig - de lokale bevolking is erin geslaagd een sfeer van een tropisch paradijs te creëren en hun gasten te omringen met oprechte gastvrijheid. Bij aankomst op het eiland wordt u begroet door bloeiende fruitbomen en de ongewone geur van goed verzorgde tuinen.

Voor een comfortabele reis geven toeristen de voorkeur aan autoverhuur in Sri Lanka. De gemiddelde kosten voor het huren van een auto op de luchthaven Colombo bedragen 16 euro per dag. Met de auto-scannerservice kunt u tot 70% besparen op autohuur.


Hier lopen olifanten vrij rond door de rustige en drukke straten en wordt de lekkerste vis ter wereld gekookt in lokale restaurants. De prijzen voor rondreizen door Sri Lanka zijn relatief laag, wat een gunstig effect heeft op de groei van de toeristische belangstelling in dit vakantieland. Bijna de hele kustzone van het eiland is bezaaid met zacht zand en populaire afdalingen in de oceaan zijn zacht en veilig, zelfs voor onervaren zwemmers. De beste stranden van Sri Lanka behoren tot de badplaatsen Nuwara Eliya, Ventota, Kalkudah, Passekudah, Kalutara en Beruwala. De ideologie van het boeddhisme heeft het wereldbeeld van de eilandbewoners zo vervuld dat het erg moeilijk is om meer welwillende en sympathieke mensen te vinden. Een echt koninkrijk van harmonie en rust verspreidt zich om je heen. Dit gevoel moet gevoeld en volledig begrepen worden, want de eerbiedige vreugde en de volledige gemoedsrust zijn moeilijk in bekende woorden te beschrijven.

Reizen naar Sri Lanka zijn niet zomaar een trip naar een wintergroen resort, maar een kans om jezelf te leren kennen, nieuwe facetten van je 'ik' te ontdekken en de wereld met grote ogen te bekijken. Niet voor niets worden de lokale bewoners niet moe om te herhalen dat ze maar drie kleuren kennen: het turkoois blauw van de lucht en de oceaan, het goud van zandstranden en het smaragdgroen van tropische flora. Er zijn hier geen schaduwen van verdriet en droefheid, en alle tegenspoed wordt waargenomen met filosofische kalmte en hoop op het beste. Bij het kopen van reizen naar Sri Lanka maakt u onder andere kennis met de majestueuze cheeta's en luipaarden, verschillende apen en natuurlijk olifanten die in hun natuurlijke habitat te zien zijn. Wanneer u rond het voormalige Ceylon reist, bedenk dan dat ze niet met hun charter naar een buitenlandse tempel gaan, wat betekent dat bepaalde regels moeten worden nageleefd, vooral bij het bezoeken van religieuze heiligdommen. Respecteer de religie van een ander!

Excursies Sri Lanka biedt de meest gevarieerde en verbazingwekkende, maar vooral pelgrimstochten. Het is dus verboden om de drempel van de tempel over te steken in korte broek of een onfatsoenlijke rok, hoeden, kleding met blote schouders en een open rug. Je moet ook je schoenen uittrekken, dus we raden je aan om om hygiënische redenen wegwerpsokken in te slaan. Het is ook niet de moeite waard om foto's te maken van lokale bewoners zonder hun toestemming, en ook niet voor Boeddhabeelden te poseren, vooral niet met je rug naar hen toe. Het is onfatsoenlijk om de voeten van de gesprekspartner te laten zien, dingen met de linkerhand te nemen en de wijsvinger uit te strekken en naar een voorwerp te wijzen. Denk ook aan het bestaan ​​van heilige dieren, zoals een koe, waarvan het vertoon van verwaarlozing of gebrek aan respect beledigend is voor de lokale bevolking. De meest interessante bezienswaardigheden van Sri Lanka. Een van de meest bekende lokale bezienswaardigheden zijn de lokale "vissers op stokken", die bij eb hun kruisvormige "stokken" in het kustzand graven en er vervolgens de hele dag op zitten wachten op een rijke vangst.

In Senkadagalapur (ook bekend als Kandy) bezoeken gasten van het eiland graag de Koninklijke Botanische Tuin , waar u sier-, bloeiende bomen, palmbossen, een rijke collectie kamerplanten en vele prachtige orchideeën kunt bewonderen. De prijzen voor sightseeingvakanties in Sri Lanka zijn zeer betaalbaar, waardoor Russische toeristen lange-termijnreizen kunnen plannen, waarbij je alle bezienswaardigheden kunt zien. De meest herkenbare door toeristen en vereerd door de lokale bevolking is de Temple of the Tooth Relic in Kandy, de waarvan de fresco's levendig en kleurrijk het leven weerspiegelen van een groot leraar die de verlichting bereikte, evenals de geschiedenis van het verschijnen van een heilig relikwie in Ceylon. In Sigiriya is de Dambulla-grottempel het bekijken waard, die dient als verblijfplaats voor de meest grandioze verzameling Boeddhabeelden, waarvan vele meer dan 2000 jaar oud zijn. De stad Polonnaruwa is niet minder interessant: let hier op de Lankatilyaka-tempel en de grandioze 13 -meter standbeeld van Boeddha. Eigenlijk is het hele grondgebied van het Alakhan Pirivena-klooster een openluchtmuseum. Op het hoogste platform van het stenen complex bevindt zich de huidige gebedsruimte. Bijzonder indrukwekkend is het belangrijkste monument van de Rankot Vehera-klooster - een kolossale stoepa, meer dan 50 meter hoog!

De Stenen Tempel trekt steevast toeristen, waar er vier verbazingwekkend realistische Boeddhabeelden in de rots zijn uitgehouwen. De resorts van Sri Lanka staan vol met allerlei gedenkwaardige plekken. Nuwara Eliya, namelijk de berg Sri Pada, gelegen op zijn grondgebied, is waarschijnlijk het meest populaire bedevaartsoord. Tienduizenden toeristen gaan van jaar tot jaar op een wandeling naar de heilige voetafdruk. Het is opmerkelijk dat dit relikwie wordt vereerd door aanhangers van vier religies: boeddhisten zijn er zeker van dat de voetafdruk is achtergelaten door Gautama Boeddha, moslims bewijzen dat het Adam was die uit de hemel neerdaalde, hindoes schrijven de afdruk toe aan hun oppergod Shiva, die de piek romantisch noemt Srivan Adipatam - "kosmische dans Shiva", en volgens de christelijke leer kwam de apostel Thomas hier langs en bracht het licht van het geloof naar India.