Loading icon

De mythen en legendes van Heraklion zijn geïnspireerd op de geest van de Minotaurus

De mythen en legendes van Heraklion zijn geïnspireerd op de geest van de Minotaurus

Het eiland Kreta, de beroemde bakermat van de Europese beschaving, ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen die zichzelf willen vinden in het beroemde labyrint van de woeste Minotaurus. Heraklion is niet alleen beroemd om één hol van het beest.

Dit is even de hoofdstad van het eiland, dus je kunt er hoge eisen aan stellen: het is ook een rijk cultureel erfgoed, een eeuwenoude geschiedenis vol verhalen, de belangrijkste educatieve en winkelader. Maar het belangrijkste is een kans om halsoverkop in de wereld en het leven van een oude beschaving te duiken, om je een deel van een legende te voelen, een held van ongelooflijke mythen.Kreta luchtpoort

De vijfde grootste stad van Griekenland, Heraklion, verschijnt in al zijn glorie voor vakantiegangers die pas hun benen strekken na enkele uren in het vliegtuig te hebben gezeten. Het is vanaf hier dat de beweging door de steden van het eiland voor de Griekse siësta begint. En terwijl de enorme metropool vrolijk zijn armen opent, moet je erachter komen wat je te wachten staat.

Terwijl de bus soepel door de straten rijdt, ontmoeten toeristen af ​​en toe universiteiten, musea, theaters - cultuur en onderwijs staan ​​centraal hun best. Het is heel goed mogelijk dat er onderweg een zeehaven is, maar meestal wordt die achtergelaten voor een hapje. Ook genieten sommige toeristen van autoverhuur voor vakantie in Griekenland. We kunnen aanbevelen om van tevoren een auto te reserveren, in Heraklion kost het bijna 15 euro per dag, in vliegveld van Heraklion - bijna 10 euro een dag.

Het verhaal begint met een gewone haven, die Griekenland heeft besloten te vereeuwigen in mythen. Op een paar kilometer van de stad laten behulpzame Grieken je de ruïnes van het Knossos-paleis zien. Dit is de plek waar, volgens de verhalen van de lokale bevolking, nog steeds een bloeddorstige half stier, half mens, die mensen eet, ronddoolt.Waar, sinds de oudheid tijden is alles nog intact, maar toch is het een beetje benauwend. Eindeloze bochten, ingewikkelde doorgangen, mangaten - misschien zijn dit juist de wegen waarlangs de lokale bevolking vluchtte om iets langer te leven dan de stad Heraklion met de regering van de Minoïsche beschaving voor hen toegewezen.

Waar begint het culturele erfgoed van Heraklion

Om levendige indrukken te consolideren, moet je het Archeologisch Museum bezoeken. Alle vondsten zijn naar deze plek gebracht, waarvan vele drie millennia geleden voor Christus dateren. De meest nieuwsgierigen zullen worden getoond en verteld over het gebruik van Griekse wapens, de oorsprongsdatum van de keramische schotel, het unieke karakter van huishoudelijke artikelen waar andere beschavingen alleen maar van konden dromen.

Maar de beelden en fresco's zullen verrukken iedereen die zich verveelt met de lokale geschiedenishoeken van het museum. Ook voor toeristen zijn er open ruimtes met kunstwerken en historische documenten.Onthoud jezelf wanneer je openlijk naar de Grote Piramides van Gizeh in Egypte staarde? Precies hetzelfde effect zal zijn van de vestingmuur, die behoort tot het Venetiaanse tijdperk van het leven van Heraklion. Kreta heeft 60 meter massieve structuur die het oude deel van de stad omringt.

Het is duidelijk dat, net als al het andere in Griekenland, hier weinig is bewaard gebleven, maar terwijl de poorten van Pantokrator en Jezus nog steeds staan, ze zijn het bekijken waard.
De stad Heraklion op Kreta eindigt daar niet. Als je een local bij zijn nekvel grijpt, dan staat hij klaar om iedereen voor weinig geld langs niet-toeristische paden te leiden. En je zult weken moeten lopen - elke kiezelsteen herinnert zich nog de benen van Hercules.Dus kerken, forten van Martinengo en Kules, kathedralen, prachtig werk van Venetiaanse fonteinen, straten met mythische namen (Theseus, Daedalus), evenals moderne architecturale structuren wachten op je.

We laten het winkelen ook niet opzij. Voor de lokale smaak gaan we naar de bazaars, die in het algemeen en in elk land, maar souvenirs, populaire merken en antiekwinkels zijn hier overal verspreid. Hiermee kun je een schattig klein ding kiezen, dat je vervolgens lange avonden kunt bewonderen met een glas van de oude Griekse wijn Retsina.