Loading icon
Het oude centrum van Bergen
Het oude centrum van Bergen

De stad Bergen Noorwegen is het beroemdste stadje ter wereld waar je heerlijk kunt uitrusten. Hier leven op een ongelooflijke manier het stormachtige ritme van het moderne leven en de zoete charme van een oude stad met een rijke geschiedenis vredig naast elkaar.

Vakantie in Frankrijk: ontdek de geheimen van een magisch land!
Vakantie in Frankrijk: ontdek de geheimen van een magisch land!

Frankrijk! Wat is er magischer en mooier dan de gedachte alleen al dat je binnenkort in alle opzichten kunt genieten van de schoonheid en pracht van dit chique land.

Wat te zien in Zweden
Wat te zien in Zweden

Plan je een reis naar Zweden, maar kom je alleen maar IKEA en ABBA te binnen? Zo ja, lees dan gerust verder. Hieronder leer je over interessante plekken en attracties in Zweden. Sommigen van hen zijn misschien heel kamerig en niet erg geadverteerd voor het grote publiek, maar desalniettemin de moeite waard om je Scandinavische route erop aan te passen.

Boeddha tempel op Bali
Boeddha tempel op Bali

Toeristen op Bali zijn erg op hun hoede voor tempels. De heilige plaats is bijna de laatste attractie die ze bezoeken. Want voor Europeanen is dit een mysterieuze en zelfs enge plek. Mee eens, het is niet erg prettig om beelden van walgelijke zoogdieren of vleermuizen bij de ingang van de tempel te zien. Voor Europeanen is het concept van het functioneren en decoreren van tempels onbegrijpelijk. Daarom verlaat bijna elke tweede reiziger de tempel onder indrukken. Of dergelijke tempels interessant zijn om te bezoeken of nog steeds gevaarlijk zijn, daarover later meer.

Atlantische weg
Atlantische weg

De Atlantic Road (Atlanterhavsveien), gelegen in het westen van Noorwegen, is een deel van snelweg 64 dat door de eilanden van de archipel loopt en de 8274 meter lange nederzettingen Bud en Kristiansund met elkaar verbindt.

12 dingen om 's nachts te doen in Pittsburgh
12 dingen om 's nachts te doen in Pittsburgh

Church Brew Works werd in 1996 geopend in het historische district van Lawrenceville. Dit is de eerste en enige pub in de VS die zich midden in de historische kerk bevindt. De kerk van St. Johannes de Doper werd gebouwd in 1902 maar werd in 1915 door brand beschadigd. Het kerkgebouw is met veel aandacht voor detail omgebouwd tot een microbrouwerij en restaurant. De originele banken werden uitgesneden en met de hand afgewerkt om de eettafels te kunnen plaatsen, terwijl het eikenhout van de banken werd gebruikt om de bar te bouwen. Er zijn originele sparren vloeren, originele lantaarns en bakstenen die de sloop van de biechtstoel hebben overleefd. Stalen en koperen tanks glanzen op het altaar.

Athene - een bijzondere Griekse stad met een historisch erfgoed
Athene - een bijzondere Griekse stad met een historisch erfgoed

De Griekse hoofdstad maakt indruk met zijn historisch en cultureel erfgoed en geen stad ter wereld kan zo'n levendige indruk maken. Athene is een bijzondere stad met een rijk verleden en verbluffend bewijs van een oude beschaving die aanleiding gaf tot de vorming van de werelddemocratie. Deze plaats is het begin van welvaart en de geboorte van een oude cultuur: de Akropolis, de populairste plaats ter wereld met het grootste aantal toeristen.

Sri Lanka: hotels, stranden
Sri Lanka: hotels, stranden

De eilandstaat Zuid-Azië, tot 1972 "Ceylon" genoemd, werd over de hele wereld beroemd om zijn elite-thee die werd verbouwd op smaragdgroene plantages die door de lokale bewoners werden gekoesterd. Het subequatoriale moessonklimaat biedt op elk moment van het jaar optimale omstandigheden voor een strandvakantie. In Sri Lanka zijn hotels gastvrij en gezellig - de lokale bevolking is erin geslaagd een sfeer van een tropisch paradijs te creëren en hun gasten te omringen met oprechte gastvrijheid. Bij aankomst op het eiland wordt u begroet door bloeiende fruitbomen en de ongewone geur van goed verzorgde tuinen.

De beste bezienswaardigheden in Sydney
De beste bezienswaardigheden in Sydney

Sydney is de grootste en beroemdste stad van Australië. Het werd in 1788 in New South Wales gesticht als strafkolonie voor de Britten. Momenteel is het het belangrijkste politieke, culturele, commerciële en economische centrum van het land, de zetel van het aartsbisdom van de rooms-katholieke en anglicaanse kerken. Het is een van de snelst groeiende steden in Australië. Als er in de nabije toekomst een spannende reis naar Sydney gepland staat, moet u zich vertrouwd maken met de interessante plaatsen die elke toerist moet bezoeken.

Wegtransport in het VK
Wegtransport in het VK

In Groot-Brittannië is de auto god en koning. Het aantal autobezitters is groot - bij de laatste telling is het aantal auto's in privégebruik 22 miljoen. De wegen, vooral in het zuidoosten van Groot-Brittannië, zijn de drukste op het Europese continent.

Bezienswaardigheden van Praag
Bezienswaardigheden van Praag

Er zijn veel attracties in Europa. Hier is elke stad rijk aan geschiedenis, dus als je naar Europa komt, ga dan zonder aarzelen op excursies.

De bekendste musea in Brussel en Amsterdam
De bekendste musea in Brussel en Amsterdam

Er zijn mensen die niet graag te lang blijven en die hun reizen naar het buitenland willen diversifiëren. Een mooie kans is om een rondreis te boeken in twee landen, bijvoorbeeld naar België en Nederland.