Loading icon

De bekendste musea in Brussel en Amsterdam

De bekendste musea in Brussel en Amsterdam

Er zijn mensen die niet graag te lang blijven en die hun reizen naar het buitenland willen diversifiëren. Een mooie kans is om een ​​rondreis in twee landen te boeken, bijvoorbeeld naar België en Nederland.

Wie graag met de auto reist, boekt meestal een auto in België vooraf online. Op Charleroi Brussel kost het huren van een compacte auto vanaf 18 euro per dag, en op Zaventem Airport iets duurder - vanaf 21 euro per dag. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de autoklasse en de huurperiode.

Brussel, de hoofdstad van België, is al sinds de middeleeuwen bekend. Dankzij de rijkste collecties van de Koninklijke Musea staat de stad vandaag bekend als het grootste culturele centrum van Europa. De expositie van het Museum voor Schone Kunsten bevat schilderijen van Rembrandt, Brueghel, Rubens en vele andere grote schilders. Het Museum voor Moderne Kunst is relatief jong - het is nog geen 30 jaar oud, maar zijn collectie is ook bewonderenswaardig, aangezien het schilderijen bevat van zowel hedendaagse Belgische kunstenaars als wereldberoemde schilders: Rene Magritte, Marcel Bruthaers, Marc Chagall, Andy Warhol.

Andere grootstedelijke musea zijn niet minder beroemd: de expositie van het Royal Institute of Natural History toont de skeletten van gigantische herbivore hagedissen die miljoenen jaren geleden op de planeet leefden. En het museum voor muziekinstrumenten heeft de grootste verzameling verschillende instrumenten in Europa, waarvan het aantal al lang de 6000 overschrijdt. Trekt de aandacht van gasten van de stad en het chocolademuseum. Opmerkelijk is dat de toegang tot het museum en het proeven van verschillende exposities volledig gratis zijn.

Amsterdam ligt niet ver achter op Brussel wat betreft het aantal beroemde musea. Het meest bezochte museum in de hoofdstad van Nederland is het Rijksmuseum. Het is gelegen in een rustige charmante hoek aan de oevers van een van de grachten van de oude stad. Het museum is ooit gesticht door de broer van Napoleon Bonaparte, Louis Bonaparte. Tegenwoordig bevat het de rijkste collectie schilderijen van de meesters van de Gouden Eeuw van Nederland, die geen analogen heeft. Maar toeristen uit vele landen komen hier niet alleen om de werken van Vermeer, Pieter de Hooch, Frans Hals en vele andere meesters te zien, maar ook om een ​​van de werken van Rembrandt te bewonderen die hier worden gepresenteerd - De Nachtwacht.De tweede plaats qua opkomst na het beroemde Rijksmuseum wordt ingenomen door een bescheiden huis aan de Prinsengracht, op nummer 263. Tijdens de oorlog, een Joods meisje, wiens naam vandaag de dag bekend is bij de hele wereld, Anne Frank verstopte zich erin met haar familie voor de Duitse indringers. Haar dagboek is nu in vele talen vertaald en het huis is nu niet alleen een museum, maar ook een onderzoekscentrum voor de studie van de Holocaust. Zonder twijfel kan elke toerist die Amsterdam bezoekt niet anders dan Madame Tussauds bezoeken. De expositie omvat verschillende delen: evenementen en straatscènes uit het leven van beroemde persoonlijkheden uit de Gouden Eeuw, een kamer vol gruwelen en een zaal met beroemdheden.