Privacy verklaring

In dit document, dat de privacyverklaring is, wordt beschreven welke persoonsgegevens over u kunnen worden verzameld ter ondersteuning van de website van de Cars Scanner en eventuele mobiele sites en toepassingen met betrekking tot de Cars Scanner, hoe deze gegevens zullen worden verwerkt en aan wie deze kunnen worden verstrekt. In deze kennisgeving worden ook uw rechten uit hoofde van de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming, met inbegrip van de algemene verordening van gegevensbescherming de EU ("AVG"), met betrekking tot de verwerking van uw gegevens uiteengezet.

Cars Scanner en aanverwante toepassingen worden beheerd door een onderneming met maatschappelijke zetel te Francis Rachel Str., Sound & Vision house, Tweede verdieping, Seychellen, Mahe, Victoria. ETrawler ("ETrawler") is een bedrijf waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd in Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Ierland, en de uitbater is van de booking engine, of het Platform, en derhalve de beheerder van de persoonsgegevens die worden beschreven in deze gegevensbeschermingsverklaring.

Wij stellen u voor aan ETrawler om de autoverhuur en aanverwante reisgerelateerde producten en diensten ("Diensten") te leveren. U kunt rechtstreeks contact opnemen met ETrawler via onderstaande link, of indien u vragen heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens kunt u ook contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar support@cars-scanner.com. In de meeste van de hieronder beschreven gevallen heeft ons bedrijf geen controle over uw persoonsgegevens, omdat we niet de booking engine, of het Platform, behandelen en daarom krijgen we niet uw persoonsgegevens in dit verband, maar ETrawler wel. De privacyverklaring van ETrawler vindt u op https://www.cartrawler.com/ct/privacy-policy/.

Persoonsgegevens die worden verwerkt

Om uw reservering van bovengenoemde diensten te verwerken wordt u om bepaalde informatie gevraagd, zoals uw naam, adres, e-mailadres, betalingsgegevens en boekingsgegevens. Deze informatie is nodig voor ETrawler om de levering van de Diensten te regelen. Ook wordt er informatie verzameld over het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot onze website, zoals uw IP-adres, welke browser u gebruikt en welk type apparaat u gebruikt. Naast de informatie die kan worden verzameld ter ondersteuning van onze website, ontvangen we soms informatie die wordt verzameld namens ons of namens ETrawler door derden, zoals wanneer u een Cars Scanner-advertentie weergegeven op een site van derden.

De meeste persoonsgegevens die over u worden verzameld, zullen informatie zijn die u zelf hebt gegeven. Dit kan het volgende omvatten:

- Verlatingse-mails en telefoongesprekken - Als u een boeking start maar deze niet voltooit, worden nog steeds beperkte gegevens zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer (afhankelijk van de door u gekozen communicatiemethode) verzameld.

- Reserveringsgegevens - Wanneer u een boeking maakt, wordt u gevraagd naar de informatie die nodig is om de boeking te verwerken. Dit omvat uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer en uw betalingsgegevens.

- Vragen en klachten - Als u contact opneemt met de klantenservice met een vraag of een klacht, worden de details van de vraag of klacht en hoe deze wordt afgehandeld vastgelegd. Nadere informatie over de vraag of klacht kan worden opgevraagd bij de betreffende transport- of andere serviceprovider, welke ook kan worden vastgelegd.

- Verzekeringspolis - Als u een verzekering afsluit bij één van de verzekeringspartners van ETrawler, worden uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, boekingsnummer, IP-adres en betaalgegevens verzameld om de aankoop van uw verzekering te vergemakkelijken.

Andere aanvullende producten en diensten - Als u een andere aanvullende dienst boekt of koopt, wordt u om informatie gevraagd die nodig is om uw verzoek te verwerken. Dit omvat uw naam, adres, e-mailadres, telefoonnummer, boekingsnummer, IP-adres en betalingsgegevens.

- Locatiegegevens - Als u gebruik maakt van de boekingsservices op een mobiel apparaat en u hebt locatieservices ingeschakeld, wordt uw locatie vastgelegd om u te helpen lokaal vervoer of andere diensten te vinden. Uw IP-adres wordt gebruikt om te bepalen in welk land u zich bevindt wanneer u een boeking maakt.

- Gegevens van het loyaliteitsprogramma - Als u deelneemt aan het loyaliteitsprogramma, worden de gegevens van uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, geboortedatum, gebruikersnaam en wachtwoord en uw historische boekingsreferenties opgeslagen.

- E-mailmarketing - Wanneer uw e-mailadres wordt verzameld, worden uw voorkeuren opgeslagen met betrekking tot de ontvangst van marketing e-mails met betrekking tot onze producten en diensten en die van derden.

- Enquêtes - Als u deelneemt aan een enquête, worden uw reacties op de enquête samen met uw naam en e-mailadres geregistreerd.

Persoonlijke informatie die automatisch wordt verzameld:

Wanneer u gebruik maakt van onze website-diensten en de boekingsmodule die daar beschikbaar is, worden verschillende technologieën gebruikt om automatisch details vast te leggen over het apparaat dat u gebruikt en hoe u omgaat met de boekingsmodule. Deze informatie omvat:

- Apparaatgegevens - de gegevens over het apparaat dat u gebruikt, inclusief het IP-adres, het apparaat-ID, de browser die u gebruikt en het besturingssysteem dat het apparaat gebruikt, worden automatisch verzameld.

Hoe u omgaat met de website en de boekingsmodule - de details over hoe u deze gebruikt, bijvoorbeeld de datum en tijd dat u deze bezoekt, welke pagina's u bezoekt, hoe lang u op de pagina's blijft, waar u op een pagina hebt geklikt, en details van eventuele crashes of systeemfouten die u hebt ondervonden, worden automatisch verzameld.

Hoe u de website en de boekingsmodule hebt bereikt - Waar mogelijk wordt vastgelegd hoe u op onze website bent aangekomen en toegang tot de boekingsmodule hebt gekregen (bijvoorbeeld of u van een zoekmachine bent gearriveerd, of door op een van onze advertenties te klikken).

Bronnen van persoonsgegevens

Hoewel de informatie voornamelijk rechtstreeks van u wordt verzameld, zijn er omstandigheden waarin de informatie wordt verzameld uit bronnen van derden. Deze omstandigheden omvatten:

- Derden - Voor reclamedoeleinden wordt een programma gebruikt waarbij derden namens ons op onze website adverteren. Als u op een van die advertenties klikt, wordt u doorgestuurd naar ETrawler's Platform met behulp van een technologie die hen in staat stelt om te begrijpen welke derde partij u heeft doorverwezen. Dan wordt de tracking gedaan als u een boeking maakt, en als u dat doet, wordt die boeking toegeschreven aan de relevante derde partij voor de doeleinden van hen een commissie te betalen. De derde partij krijgt echter geen persoonlijke informatie over u.

- Service Provider - Als er problemen zijn met een service provider, kan de service provider contact opnemen met ons of ETrawler met informatie over het probleem.

- Advertenties - Wanneer de samenwerking met derden wordt gemaakt om advertenties weer te geven, kunnen technologieën, zoals cookies of pixel tags worden gebruikt om details van uw interactie met die advertenties vast te leggen. Deze gegevens worden soms verzameld door middel van cookies en pixeltags die namens ons door die derden worden geplaatst. Als de gegevens op die manier worden verzameld, gebeurt dat op geanonimiseerde wijze.

Doel van de verwerking en rechtsgrondslag

De belangrijkste reden van uw gebruik van persoonsgegevens is om uw boekingen voor autoverhuur en ondersteunende diensten te verwerken en om te gaan met eventuele vragen of problemen die kunnen ontstaan in verband met die boekingen. Uw persoonsgegevens kunnen ook worden gebruikt voor bepaalde andere redenen, zoals het op maat maken van de advertenties en marketing e-mails om ervoor te zorgen dat ze relevant zijn voor u en toezicht op uw gebruik van het Platform te helpen om verbeteringen aan te brengen en op maat van het scherm.

Hierna worden nadere bijzonderheden verstrekt over de verwerking en de rechtsgrondslag die deze verwerking rechtvaardigt:

- Verlatingse-mails en telefoongesprekken - Uw persoonsgegevens kunnen worden verwerkt om contact met u op te nemen en om te verduidelijken of u problemen ondervond bij het maken van een boeking. Dit gebeurt op basis van het legitieme belang ter waarborging van een kwalitatieve klantenservice en het feit dat er geen problemen zijn met het Platform.

- Boekingen - Uw persoonsgegevens zullen worden gebruikt om boekingen te verwerken met de dienstverleners, en om u uw boekingen te laten beheren via het Platform. Voor zover uw persoonsgegevens voor dit doel worden verwerkt, zal ETrawler dit doen op basis van het feit dat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract of op basis van hun legitieme belangen bij het verlenen van de boekingsservice.

- Verzekeringspolis / Overig Aanvullend Product of Dienst - Als u in verband met uw reservering een verzekering afsluit bij één van de verzekeringspartners van ETrawler of een andere nevendienst boekt, worden uw gegevens verwerkt om het boeken van die Dienst te vergemakkelijken. Waar uw persoonsgegevens worden verwerkt voor dit doel zal ETrawler of zijn dienstverlener dit doen, hetzij op basis van dat het nodig is voor de uitvoering van een contract met u, of op basis van de legitieme belangen bij het verstrekken van die dienst aan u.

- Vragen en klachten - Wanneer u een vraag verstuurt, of een klacht hebt, over een boeking of over een andere ondersteunende dienst, worden uw persoonsgegevens verwerkt om uw vraag te beantwoorden of om uw klacht op te lossen. Wanneer uw persoonsgegevens worden verwerkt in het kader van een vraag of klacht, zullen wij of Etrawler dit doen op basis van ons legitieme belang bij het oplossen van vragen en klachten van klanten. Als u vrijwillig gegevens verstrekt met betrekking tot uw gezondheid, worden die persoonsgegevens verwerkt op basis van het feit dat u hiermee uitdrukkelijk instemt om uw vraag of klacht op te lossen.

- Getrouwheidsprogramma - Indien er een getrouwheidsprogramma bestaat, worden uw persoonsgegevens gebruikt om het getrouwheidsprogramma te beheren, om spaarpunten toe te voegen of af te trekken en om u op de hoogte te brengen van getrouwheidsbeloningen. Deze gegevens worden verwerkt op basis van het feit dat dit noodzakelijk is voor de uitvoering van de overeenkomst met u.

- E-mailmarketing - Wanneer uw e-mailadres wordt verzameld in het kader van een dienstverlening aan u, dan kunt u, afhankelijk van de marketingvoorkeuren die u hebt uitgesproken, e-mails ontvangen over producten en diensten die voor u interessant kunnen zijn. Deze marketing e-mails worden verstuurd op basis van de legitieme belangen in de marketing van onze producten en diensten.

- Aanbieden en verbetering van de diensten - Waar uw gegevens worden verzameld in verband met uw gebruik van het Platform en de diensten, zoals uw apparaatgegevens en hoe u communiceert met het Platform en de diensten, worden deze gegevens gebruikt om de diensten te leveren en uw ervaring te personaliseren. Deze gegevens worden ook gebruikt om nieuwe functies te testen die op het punt staan geïntroduceerd te worden, om te analyseren hoe het platform wordt gebruikt en om de diensten te evalueren en te verbeteren. Waar mogelijk worden deze gegevens anoniem gebruikt. Al deze verwerking van uw persoonsgegevens is op basis van de legitieme belangen in het exploiteren, verbeteren en beveiligen van de Diensten.

- Analyse/Rapporteren - Uw gegevens worden gebruikt met betrekking tot boekingen om interne rapporten op te stellen over de werking van het boekingsbedrijf. Deze gegevens worden ook gebruikt voor andere commerciële analysedoeleinden, en om toekomstige trends te voorspellen die van invloed kunnen zijn op de business. Deze verwerking wordt op geaggregeerde basis uitgevoerd, zodat u niet kunt worden afgeleid uit de rapporten of analyses die worden gemaakt.

- Reclame - Om ervoor te zorgen dat wanneer u een Cars Scanner-advertentie ziet, deze relevant is voor u en uw voorkeuren, of de advertentie nu op een Platform, in onze marketingmails of op een site van derden verschijnt. Deze informatie kan ook worden gebruikt om u advertenties te tonen voor zorgvuldig geselecteerde producten en diensten van derden. Wanneer u gebruik maakt van het Platform worden de zoekopdrachten die u heeft gedaan gebruikt om de advertenties af te stemmen op uw interesses.

- Enquêtes - Als u akkoord gaat om deel te nemen aan een enquête, worden uw gegevens verwerkt op basis van uw toestemming.

Persoonsgegevens die vereist zijn

U bent niet verplicht om uw persoonsgegevens te verstrekken. Als u echter een boeking wilt maken of gebruik wilt maken van een nevendienst, moet u de informatie verstrekken die door de reserveringssoftware wordt gevraagd. Als u deze informatie niet verstrekt, kan uw boeking niet worden verwerkt. Ook kan het zijn dat u bepaalde informatie moet verstrekken als u contact opneemt met het klantenserviceteam met een vraag of klacht. U wordt op de hoogte gesteld waar dergelijke informatie vereist is.

Ontvangers van gegevens

Om uw reservering te verwerken moeten uw gegevens naar de betreffende serviceprovider worden gestuurd. Als u contact met ons opneemt met een vraag of klacht in verband met een boeking kunnen we ook details van de vraag of klacht met de dienstverlener delen, zodat we het kunnen oplossen.

Als u een andere dienst aanschaft, kunnen uw persoonsgegevens worden gedeeld met de externe dienstverlener, zodat deze u die dienst kan leveren. Als u een schadeclaim indient op grond van een verzekeringspolis, kunnen uw persoonsgegevens worden gedeeld met de verzekeraar of een andere aangewezen schadebeheerder.

Als onderdeel van de online advertentieprogramma's kunnen uw persoonsgegevens worden gedeeld met derden, die deze zullen combineren met gegevens die zij over u bewaren om advertenties op maat te maken die op websites van derden verschijnen (dat kunnen onze eigen advertenties zijn, of advertenties die wij voor derden verzorgen). Waar deze gegevens worden gedeeld, worden ze beschermd door middel van versleuteling of andere veiligheidsmaatregelen.

Een aantal dienstverleners wordt gebruikt om te helpen bij het verlenen van de Diensten, waarvan sommige zal toegang hebben tot uw gegevens (bijvoorbeeld verschillende software dienstverleners die de gegevens hosten als onderdeel van hun diensten). Wanneer een derde partij wordt ingeschakeld om uw gegevens te verwerken, zijn bepaalde procedures van toepassing om ervoor te zorgen dat zij uw privacyrechten respecteren en dat zij gegevens verwerken in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming. Nadere bijzonderheden zijn als volgt:

- Hosting Providers - verschillende cloud service en co-locatie providers worden gebruikt om te helpen bij het hosten en beheren van de gegevens.

- Betalingsverwerkers - derde partij betalingsverwerkers worden gebruikt door ETrawler om te helpen met het nemen van betalingen op het Platform.

- Technologieleveranciers - Hieronder vallen dienstverleners die diensten verlenen zoals het helpen beveiligen van het netwerk, systemen en e-mails.

- Klantenserviceproviders - er wordt een beroep gedaan op een externe serviceprovider voor het verlenen van klantenservice buiten de werkuren.

Auditeurs - ETrawler heeft een interne en externe audit functie die wordt verzorgd door derden. De controleurs helpen hen ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de wettelijke verplichtingen, ook met betrekking tot hun verwerking van persoonsgegevens.

Overdrachten naar het Buitenland

Er zijn bepaalde omstandigheden waarin uw persoonsgegevens buiten de Europese Unie zullen worden overgedragen aan een land dat door de Europese Commissie niet wordt erkend als een land dat een gelijkwaardig niveau van bescherming van persoonsgegevens biedt als in de Europese Unie is voorzien. De meest voorkomende van deze gevallen is waar uw persoonsgegevens worden doorgegeven aan een dienstverlener, zodat zij uw boeking kunnen voldoen. Uw persoonsgegevens kunnen ook buiten de Europese Unie worden doorgegeven in verband met de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld wanneer een dienstverlener wordt gebruikt die in een ander rechtsgebied is gevestigd. Als uw persoonsgegevens buiten de Europese Unie worden doorgegeven, wordt ervoor gezorgd dat er passende maatregelen zijn genomen om uw persoonsgegevens te beschermen en om te voldoen aan de verplichtingen uit hoofde van het toepasselijke recht inzake gegevensbescherming. Dit kan inhouden dat u contracten aangaat in de vorm die door de Europese Commissie is goedgekeurd met de entiteit waaraan uw persoonsgegevens zijn doorgegeven, of dat u zich ervan vergewist dat het bedrijf waaraan uw persoonsgegevens zijn doorgegeven, heeft ingestemd met een goedgekeurd overdrachtsmechanisme, zoals het EU-US Privacy Shield-kader.

Bewaring

Uw persoonsgegevens worden bewaard in overeenstemming met het bewaringsbeleid van gegevens. Het bewaringsbeleid van gegevens is gebaseerd op het principe dat uw persoonsgegevens niet langer worden bewaard dan nodig is voor het doel waarvoor ze worden verzameld, en in overeenstemming met alle eisen die door de wet aan ons worden gesteld. Dit betekent dat de bewaartermijn voor uw persoonsgegevens zal variëren afhankelijk van het soort persoonsgegevens.


Cookies

Het Platform maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine, eenvoudige tekstbestanden die vanaf een website worden verzonden en op uw computer, tablet of mobiele telefoon worden opgeslagen wanneer u een website bezoekt. In deze cookies wordt informatie met betrekking tot uw bezoek aan een website vastgelegd.

Andere websites

Het Platform of de website kan links bevatten naar andere websites of u bent hier mogelijk aangekomen via een link van een andere website. Deze privacyverklaring is alleen van toepassing op het Platform en de diensten die door Cars Scanner in verband met het Platform worden geïntroduceerd. Wanneer u linkt naar andere websites dient u hun eigen privacyverklaringen te lezen.

Belangrijke informatie over Toestemming: In omstandigheden waarin uw persoonsgegevens worden verwerkt op basis van uw toestemming, staat het u vrij deze toestemming te allen tijde in te trekken. U kunt uw toestemming intrekken door contact met ons op te nemen via de contactgegevens onderaan deze verklaring. Als uw toestemming betrekking heeft op het ontvangen van e-mailmarketing kunt u gebruik maken van de afmeldlink in de e-mail. Houd er rekening mee dat als u uw toestemming intrekt, wij mogelijk niet in staat zullen zijn om de gerelateerde dienstverlening aan u voort te zetten.

Uw rechten

U hebt in bepaalde omstandigheden de volgende rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens:

- Recht op toegang tot de gegevens - U hebt het recht om een kopie te vragen van de persoonsgegevens die wij over u bewaren, samen met andere informatie over onze verwerking van die persoonsgegevens.

- Recht op correctie - U hebt het recht om te verzoeken dat onjuiste gegevens die over u worden bewaard worden gecorrigeerd, of als we onvolledige informatie hebt, kunt u verzoeken dat we de informatie zodanig bijwerken dat deze volledig is.

- Recht om te wissen - U hebt het recht om ons te vragen om persoonsgegevens die we over u te wissen. Dit wordt ook wel het recht om te worden vergeten genoemd.

- Recht op beperking van de verwerking of om bezwaar te maken tegen verwerking - U hebt het recht om te verzoeken dat wij uw persoonsgegevens niet langer verwerken voor bepaalde doeleinden, of om bezwaar te maken tegen onze verwerking van uw persoonsgegevens voor bepaalde doeleinden.

- Recht op gegevensportabiliteit - U hebt het recht om ons te vragen u, of een derde partij, een kopie van uw persoonsgegevens te verstrekken in een gestructureerd, vaak gebruikt machinaal leesbaar formaat.

Voor de uitoefening van een van de hierboven uiteengezette rechten, neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze verklaring.

Wijzigingen in de privacyverklaring

Wij houden onze privacyverklaring regelmatig tegen het licht en zullen eventuele updates op deze webpagina plaatsen.

Vragen en klachten

Als u vragen of klachten heeft in verband met onze verwerking van uw persoonsgegevens, kunt u contact met ons opnemen via de volgende contactgegevens:

e-mail: support@cars-scanner.com