FAQ

Is het verplicht een internationaal rijbewijs te hebben?

Binnen het kader van de Conventie van Wenen over Wegverkeer erkennen lidstaten nationale rijbewijzen zonder de nood een internationaal rijbewijs te behalen.

De lijst van landen die de 1968 Conventie van Wenen ondertekend hebben:

Oostenrijk, Bahama's, Bahrein, Wit)-Rusland, België, Bosnië en Herzegovina, Brazilië, VK, Hongarije, Venezuela, Guyana, Ghana, Duitsland, Griekenland, Georgië, Denemarken, Zaïre, Zimbabwe, Israël, Indonesië, Iran, Spanje, Italië, Kazachstan, Costa Rica, Ivoorkust, Cuba, Koeweit, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Marokko, Mexico, Monaco, Niger, Noorwegen, Pakistan, Polen, Portugal, Republiek van Korea, Republiek van Moldavië, Rusland, Roemenië, San Marino, Seychellen, Senegal, Slovakije, Slovenië, Tadzjikistan, Thailand, Turkmenistan, Oezbekistan, Oekraïne, Uruguay, Filippijnen, Finland, Frankrijk, Kroatië, Centraal Afrikaanse Republiek, Tsjechië, Chili, Zwitserland, Zweden, Ecuador, Estland, Zuid-Afrika, Joegoslavië.

Bezoek Wikipedia.org voor meer informatie:

De volledige tekst van het document is beschikbaar op de unece.org website met betrekking tot het rijbewijs, Bijlage 6, pagina 61

OPGELET! Wanneer er een indicatie in uw brochure is dat een internationaal rijbewijs vereist is, kan het verhuurbedrijf weigeren u een auto t geven bij ontbreken van een dergelijk rijbewijs en boetes kunnen opgelegd worden (zelfs indien het nationaal rijbewijs als wettig erkend wordt in het geselecteerde land). We bevelen aan dat u de Conventie van Wenen in het Engels afdrukt en met u meeneemt om disputen te beletten op wegen en in een autoverhuurpunt. In andere landen kan u ook een auto gegeven worden bij het voorleggen van een nationaal rijbewijs maar we bevelen u aan een internationaal rijbewijs te halen om problemen met huren en lokale politie te vermijden. Huren in dergelijke gevallen is op uw eigen risico.

Is het mogelijk voor - 21-jarigen een auto te huren?

In het algemeen zijn verhuurdiensten voor individuen die niet jonger dan 21 jaar oud zijn. Enkele van onze partners verhuren auto's aan chauffeurs van 19 jaar en over, maar aan een extra kostprijs. Het bedrag van de extra kostprijs voor "jonge chauffeurs" wordt aangegeven in de verhuurvoorwaarden (tariefdetails).

Is het mogelijk een auto te huren voor minder dan 1 dag?

De minimale verhuurperiode bedraagt 24 uur. U kan de auto ook vroeger teruggeven maar dit zal de huurprijs op geen manier beïnvloeden; u zal de volledige prijs van 1 dag verhuur aangerekend worden.

Waar kan ik het kantoor van het geselecteerde verhuurbedrijf vinden?

Wanneer u een auto gaat oppikken op de luchthaven besteed dan aandacht aan de locatie van het kantoor van het verhuurbedrijf. Wanneer u een auto gaat oppikken op de luchthaven zullen de zoekresultaten "in de terminal" aanduiden. Wanneer het kantoor buiten de luchthaven gevestigd is, zullen de zoekresultaten "shuttle bus" aanduiden. De shuttle bus is steeds gratis en wordt rechtstreeks door het verhuurbedrijf voorzien. Gewoonlijk ligt het kantoor niet verder dan 5 minuten rijden van de luchthaven. In elk geval zal het telefoonnummer en het exacte adres van het lokale kantoor aangeduid zijn in uw brochure.


Wat moet ik doen wanneer ik de huurauto niet kan terugbrengen vóór de deadline?

Standaard voorwaarden zijn als volgt: u zal 60% van de dagelijkse huur moeten betalen wanneer u de auto binnen 12 uur na de verhuurdeadline terugbrengt. Wanneer u de auto niet 12 uur na de verhuurdeadline binnen gebracht heeft, zal u het volledige dagelijkse tarief moeten betalen. Bovendien moet u ons informeren over de vertraging. Wanneer u ons niet informeert over de vertraging kan het verhuurbedrijf noodmaatregelen nemen (bijvoorbeeld de auto op de 'gezocht'-lijst plaatsen). Tracht de autoverhuurperiode bij voorbaat te berekenen.

Ik heb mijn reserveringsnummer of voucher verloren. Wat moet ik doen?

Maak u geen zorgen. U kan gewoon onze medewerker via e-mail of telefoon contacteren en we zullen u een kopie van de voucher bezorgen of uw reserveringsnummer herstellen.


support@cars-scanner.com

+31 858886214

Kan ik mijn reservering aanpassen/annuleren?

U kan het annuleringsformulier op onze website vinden. Standaard voorwaarden bieden de volgende annuleringsregels:

  • 24 uur gratis annulering vóór de start van de verhuurtijd 
  • 50 euro kosten voor annulering minder dan 24 uur 
  • De volledige verhuurprijs moet betaald worden wanneer u tracht te annuleren vanaf de tijd van de start van het huren. 
Noteer dat enkele speciale aanbiedingen het annuleringsbeleid kunnen wijzigen; lees de voorwaarden zorgvuldig om uw vakantie goed te plannen. 


Hoeveel brandstof zal er in mijn huurauto zijn?

Gewoonlijk wordt een huurauto verhuurd met een volle tank in alle landen en moet teruggegeven worden met dezelfde hoeveelheid brandstof. Het tekort aan brandstof moet betaald worden door de huurder in overeenstemming met de tarieven van de leverancier.

Wat is het verschil tussen het cars-scanner.nl bedrijf en andere autoverdelers?

We hebben overeenkomsten met de toonaangevende multinational bedrijven zoals EuropCar, SIXT, Budget, Dollar, Avis, Alamo, Thrifty, Hertz, National, evenals de nationale lokale autoverhuurbedrijven die diensten van het hoge niveau aanbieden.

In elke stad heeft het Cars-scanner bedrijf minstens 3-4 leveranciers van autoverhuurdiensten.

Onze analisten beheren dagelijks tarieven van de grootste verhuuragentschappen wereldwijd om onze klanten de beste service aan te bieden aan een betaalbare prijs.

Ons callcenter werkt de klok rond en biedt absoluut volledige assistentie, gerelateerd aan reservering en autoverhuur.

Onze website biedt volledige informatie aan een klant met betrekking tot toekomstige autoverhuur.

Kan ik een voertuig buiten de werkuren ontvangen?

Ja, dat kan. Hou echter in gedachten dat het autoverhuurbedrijf extra kosten kan aanrekenen voor buiten de kantooruren.

Terugbrengen van de auto buiten kantooruren.

Wanneer u de auto terugbrengt naar de luchthaven, parkeer deze dan op de parking die aan uw autoverhuuurbedrijf behoort en stop de sleutels in een speciale door waarop "VOOR SLEUTELS" vermeld staat.

Hoe snel zal mijn waarborg vrijgegeven worden?

Vrijgave of terugbetalen van de waarborg hangt af van de voorwaarden van het verhuurbedrijf en wordt meestal binnen 30 werkdagen uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat uw waarborg zo vroeg mogelijk vrijgegeven wordt, kan u uw bank contacteren en de bank kan nu beslissen wanneer. U kan ook het kantoor van het bedrijf waar u de auto gehuurd heeft contacteren.

Dekkingsvoorwaarden. Grootte van de franchise. Beveiligingsborg

Om te verzekeren dat uw huurauto de meest comfortabele is, bevelen we steeds full omnium verzekering aan. U kan dit ofwel op onze website doen of rechtstreeks op het kantoor van het verhuurbedrijf.

Elke auto heeft een eigen reeks kenmerken, die aangeduid worden in het verzekeringsdocument. Wees voorzichtig bij het ontvangen en lees de sectie verzekeringsdekking om uzelf te verzekeren tegen verdere verrassingen. Voorbeeld:

insurance coverage

Welke kaarten aanvaardt cars-scanner voor betaling?

U kan uw credit cards en betaalpasjes gebruiken – VISA, MasterCard, Delta en American Express – om uw reservering bij voorbaat te betalen.

Zorg ervoor aandacht te besteden aan de sectie "betalingsmethode" in de verhuurvoorwaarden. In sommige gevallen kan een credit card, eigendom van de chauffeur, vereist zijn op het ogenblik van ontvangst van de auto. Wees ervan geïnformeerd dat de meerderheid van betaalpasjes eigenlijk credit cards zijn met een zero kredietlimiet. Zo'n kaart zou voldoende zijn op voorwaarde dat het een voldoende positieve balans heeft om de waarborg te vergrendelen. Om te weten te komen of uw kaar een credit card of een betaalpasje is, kan u ons de laatste 6 cijfers van dit nummer sturen of uw bank rechtstreeks contacteren.