Loading icon

Reizen naar België: reistips

We hebben de meest interessante en ongebruikelijke kenmerken van België geselecteerd die nuttig kunnen zijn voor de reiziger.

Geduld en tolerantie
Sprekend over Europa, en vooral België, is het de moeite waard om de verdraagzaamheid en verdraagzaamheid van zijn burgers te vermelden. Geef daarom zorgvuldig en nauwkeurig uw mening over mensen van een ander ras, land of religie. Intolerantie en negatieve uitspraken worden door de Belgen gezien als een teken van domheid en onwetendheid.

taalkundige diversiteit
Verschillen in talen schrikken reizigers soms af. Het is daarom de moeite waard om te onderzoeken in welk deel van het land welke taal wordt gesproken. In Brussel wordt u in het Engels of in het Nederlands verstaan, zoals in het noorden van het land in Vlaanderen. Maar in het zuiden, in Wallonië, spreekt de meerderheid alleen Frans.Wie zijn de Walen en Vlamingen?
Bestudeer, voordat u naar België reist, de kaart van het land. Als je door het noorden van België rijdt, moet je geen Frans beginnen te praten met de lokale bevolking. Omdat het de thuisbasis is van Vlamingen die het Nederlandse dialect spreken. Maar in het zuiden hoor je rustig Waals en Frans.

Gastetiquette
Als je wordt uitgenodigd voor een bezoek, moet je een boeket bloemen kopen. Maar geen chrysanten, ze worden gegeven voor begrafenissen. Er hoort een oneven aantal bloemen in een boeket te zitten, maar geen 13. Dit wordt door de Belgen als een ongeluksgetal beschouwd. Een alternatief voor bloemen kan een doos bonbons zijn. Maar het is beter om alcoholische dranken te bewaren voor goede vrienden.

Russen komen graag op bezoek zonder uitnodiging, maar in België raden we dat af. Zelfs een waarschuwing een uur voor het bezoek wordt als onbeleefd beschouwd. Inwoners van het land plannen dagen, weken en zelfs maanden, zodat je plotselinge komst alle plannen kan bederven. Het is ook niet de moeite waard om op het laatste moment nog iemand uit te nodigen voor het theater of een fietstocht.Zonder paraplu, nergens
Het regent vaak in het land. Dit is geen zware plensbui, maar toch weinig aangenaam. Vergeet daarom niet om een ​​regenjas of paraplu mee te nemen als u op reis gaat. Dit komt zeker van pas tijdens een wandeling door de stad.

Welkom om te klagen
Als je klachten hoort van de lokale bevolking, wees dan niet verbaasd. De Belgen zijn om de minste reden verontwaardigd: het liedje op de radio is moe, het regent weer, de bus is te laat, de broodprijzen zijn gestegen. Mensen praten graag over een breed scala aan ontevredenheidsfenomenen. Wees hierop voorbereid.

Winkelen in het land
Denk er bij het winkelen in België aan dat zondag niet de beste tijd is. Deze dag wordt voor de meeste inwoners van het land als een vrije dag beschouwd. En die plaatsen die in het weekend werken, zitten vaak vol met mensen.

Wees punctueel
Als je een afspraak hebt gemaakt, kom dan zeker op tijd. De maximale tijd dat het beleefd is om te blijven is vijf minuten. Te laat komen wordt als een belediging beschouwd.Luiheid en opscheppen staan ​​niet hoog in het vaandel
Belgen houden van hardwerkende en bescheiden mensen. Bezoekers die beginnen op te scheppen en lui zijn, zullen nooit de gunst van een local winnen. Probeer daarom de beste eigenschappen van je persoonlijkheid te laten zien. Anderzijds overdrijven de inwoners van België financiële rijkdom niet en zijn ze altijd netjes gekleed. Daarom verwachten ze dit ook van andere mensen.

Probeer niet te bekritiseren
Belgen zijn zeer kwetsbare mensen, ook al lijkt het ongeloofwaardig. Daarom moeten ze niet zwaar worden bekritiseerd, maar als de opmerking moet worden overgebracht, probeer deze dan op een vriendelijke manier te presenteren.

Pas op voor oplichters
Helaas zit het land vol met zakkenrollers en andere soorten oplichters. Goedgelovige toeristen vallen vaak ten prooi aan dieven. Pas op voor drukke plekken, laat geen spullen onbeheerd achter en bewaar niet al je geld op één plek. Naleving van eenvoudige regels zal onaangename situaties in dit prachtige land helpen voorkomen. Voor de veiligheid vindt u lokale gidsen in Brussel op 1001guide.net.

Probeer niet te bekritiseren
Belgen zijn zeer kwetsbare mensen, ook al lijkt het ongeloofwaardig. Daarom moeten ze niet zwaar worden bekritiseerd, maar als de opmerking moet worden overgebracht, probeer deze dan op een vriendelijke manier te presenteren.